Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nest presenteert de Nest Cam en Nest Protect 2.0 in Amsterdam

We waren er gisteren bij, de presentatie van de nieuwe Nest Cam en de Nest Protect 2.0 in Amsterdam. We schreven al eerder over deze nieuwe gadgets van Nest, maar nu we hands-on mochten gaan en de nodige vragen konden stellen hebben we het hele verhaal voor je.

Nest Protect 2.0

De nieuwe Nest Protect is kleiner dan haar voorganger die negen maanden geleden hier in Nederland werd geïntroduceerd. Het design is ook iets aangepast zodat de gaatjes mooier uitkomen. Om de geleiding van lucht langs de sensoren te verbeteren is de lucht inlaat ontworpen naar de vorm van de gril van één van de eerste Ferrari’s.

Een nieuwe sensor moet de lucht die binnenstroomt beter analyseren. De meeste klassieke sensoren zijn getest op woningen met een interieur dat gelijk staat aan de jaren 70. Een dergelijke huiskamer doet er 30 minuten over om in een vlammenzee te veranderen. Een moderne huiskamer bevat bankstellen en andere meubels van plastics en andere materialen die veel sneller ontvlammen. Hierdoor verandert de moderne huiskamer in 5 minuten in een vlammenzee. De nieuwe sensoren moeten beter zijn in het detecteren van de start van dit soort snellere vuren.

De nieuwe Nest Protect is ook van bluetooth voorzien. Bij Nest snappen ze dat het niet comfortabel is wanneer je op een stoel moet klimmen om de knop van de rookmelder in te drukken. Bijvoorbeeld om deze te testen of een vals alarm uit te schakelen. Door bluetooth ondersteuning kun je nu onder de protect gaan staan en de knop vanaf je smartphone bedienen. Waarom niet via WiFi? Dat zou ook kunnen, maar bij Nest willen ze zeker weten dat je de situatie bekeken hebt. Ze hebben dan ook duidelijk de balans tussen veiligheid en comfort gezocht.

Tenslotte kunnen de rookmelders iedere maand een zelfcheck doen. Hiervoor zijn ze nu uitgerust met een microfoon. De rookmelders geven piepsignalen over de speaker en de hoorn en wanneer de microfoon deze meet weet het systeem dat alles nog naar behoren werkt.

Nest Cam

De Nest Cam is de Dropcam Pro, maar met een beter design en een 1080p beeldsensor. Het betere design zit hem vooral in de voet van de Nest Cam. Deze is handiger en zwaarder. Één van de klachten van de Dropcam gebruikers was dat de USB stekker de camera van zijn plaats kon laten schuiven door het gewicht. Ook was het niet mogelijk de camera ver voorover te laten hellen zonder dat deze zou vallen. Door de voet flink te verzwaren en nog wat andere aanpassingen aan het scharnier te maken heeft Nest dit opgelost.

Technisch zit de camera ook slim in elkaar. 8 IR LED’s verlichten de ruimte voor de Nest Cam. De 1080p beeldsensor in de camera is zo ontwikkeld dat hij slim omgaat met veranderingen in lichtomstandigheden. Inbrekers willen klassieke beveiligingscamera’s vaak misleiden door er een zaklamp op te richten. De camera gaat dan in dagmodus en levert geen bruikbare beelden meer op. De nieuwe Nest Cam bevat een stukje logica dat dit oplost. Is er iemand in huis, is het ook mogelijk om gebruik te maken van de microfoon en speaker om met die persoon te spreken.

 

Nest Aware

Onderdeel van het camera aanbod is Nest Aware. Dit is een cloud dienst van Nest waarmee de streams van de Nest Cam (in Full HD) kunnen worden opgeslagen. Voor €10 kun je 10 dagen terugkijken en voor €30 kun je 30 dagen terugkijken. Let wel, dit zijn maandbedragen, maar er zijn kortingen als je een jaarabonnement afneemt. Voor iedere Nest Cam moet je een los abonnement afsluiten, maar iedere keer krijg je ook de eerste 30 dagen gratis. Hoewel je voor het eerste abonnement de volle mep moet betalen, krijg je bij ieder volgend abonnement 50% korting.

Kan je de Nest Cam gebruiken zonder een abonnement op Nest Aware af te nemen? Zeker. Dan zijn de streams live te zien in de Nest app en uit te zenden op YouTube. Handig wanneer je de camera bijvoorbeeld als babymonitor gebruikt.

De invloed van Revolv

Vorig jaar kocht Nest het bedrijf Revolv. Net als het Rotterdamse Homey, was de Revolv een domotica platform dat met zoveel mogelijk andere hardware wilde samenwerken. Na aankoop van het bedrijf sloot Nest meteen de deuren en werd de productie van de Revolv gestopt.

Revolv-Schema

Natuurlijk wilden we weten wat de invloed is van Revolv op de huidige producten en op het bedrijf zelf. Hoewel het team van Nest niet in details wilde treden, gaven ze aan dat het team van Revolv vooral werkt aan het Works with Nest programma. Dit is het programma waarbij fabrikanten van smart home producten een directe koppeling met het Nest platform kunnen maken. Zo zijn de Philips Hue lampen te koppelen waardoor deze rood knipperen bij gevaarmeldingen van de Nest Protect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.