Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

IFTTT helpt energieverbruik Android smartphones onder controle te krijgen

Heb je een Huawei P8 of een Galaxy S6 op zak, dan weet je al dat een volle accu geen garantie is dat je het einde van de dag zal halen. Een nieuwe kanaal op IFTTT.com gaat je hier enigszins bij helpen.

IFTTT staat voor If This Then That. Het is een site waar je heel gemakkelijk taken kunt automatiseren. Bijvoorbeeld; IF Nest rookmelder geeft een alarm THEN zet de HUE verlichting op rood.

IFTTT biedt al lange tijd ondersteuning voor het aanmaken van acties op basis van gegevens van jouw Android smartphone of Android Wear smartwatch. Met het nieuwe Android Battery Channel zijn ook acties te configureren op basis van de status van jouw accu.

Op basis van deze accustatus kun je slimme acties configureren. Bijvoorbeeld het uitschakelen van WiFi, GPS en Bluetooth om de accu te sparen wanneer deze bijna leeg is. Het is ook mogelijk om notificaties naar jouw Android Wear horloge te laten sturen en om de laadcycli bij te houden in een Google Docs spreadsheet. Je zou zelfs de Hue verlichting thuis op rood kunnen zetten om je er aan te herinneren dat je jouw smartphone moet opladen. Handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.