E3: Alles over de meest gadgetwaardige LEGO game tot nu toe

Sinds enige tijd laten Warner Bros. en LEGO stukje bij beetje informatie los over de nieuwe LEGO Dimensions game. De game moet een beetje gezien worden als een kruisbestuiving tussen het geflopte LEGO Universe en het immer populaire Skylanders. Nu de E3 in volle gang is praten we je graag even bij zodat jij weet waarom LEGO Dimensions wel kans maakt om een enorme hit te worden.

Vandaag onthulde Warner Bros. details over de LEGO Toy Pad, welke onderdeel is van de LEGO Dimensions starter pack. Dit Toy Pad is een platform wat je enigszins kunt vergelijken met de platforms die Skylanders en Disney Infinity gebruiken om karakters in de game te plaatsen. Het is niet te vergelijken met de Amiibo van Nintendo die via een simpele NFC verbinding in een spel terecht komen.

Het LEGO Toy Pad bevat drie verschillende lichtgevende delen en in totaal de capaciteit om tot zeven minifigs, voertuigen en gadgets in het spel te plaatsen. RGB LED’s onder het platform geven de speler aan in welke modus het platform is, dus wat de effecten zijn van het plaatsen van de minifigs, voertuiten en accessoires. Als speler zal je ze dus regelmatig moeten verplaatsen om de juiste acties in de game uit te voeren.

Wanneer de LEGO Toy Pad in Shift modus is geplaatst, zullen de minifigs op de juiste plaats moeten staan om in de game terecht te komen. In de Scale modus leidt het verplaatsen van minifigs tot enorme groei, of juist krimp waardoor andere delen van levels toegankelijk worden en uitdagingen op een geheel nieuwe manier gespeeld kunnen worden. Daarnaast zijn er nog heel wat modi die nog geen uitleg hebben gekregen.

Dat LEGO de komst van dit soort games contractueel goed voorbereid heeft, zien we in de werelden die al zijn aangekondigd voor LEGO Dimensions. Zo ga je in ieder geval op avontuur in de werelden van DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, The Wizard of Oz, LEGO Ninjago, Back to the Future, The Simpsons, Doctor Who, Ghostbusters, Portal, Jurassic World, Midway Arcade, LEGO Chima en Scooby Doo!

Opvallend is de vernoeming van Midway Arcade. Deze voormalige games publisher is nu onderdeel van Midway en kennen we vooral van de bloederige Mortal Kombat series. Zover ik heb kunnen vinden, zijn er nog niet eerder Midway karakters in LEGO dozen gevonden al was Midway wel ooit verantwoordelijk voor een Ghost Busters game. Verder kennen we Midway van klassiekers als Galaga, WWF, Rampage, Gauntlet II en Primal Rush. Dit maakt mij erg nieuwsgierig naar wat we van deze samenwerking in de game en in de winkelschappen gaan zien. Het laat in ieder geval veel ruimte voor creativiteit.

Om de game aan te vullen, verschijnen in 2016 diverse LEGO doosjes met nieuwe karakters, voertuigen en accessoires voor LEGO Dimensions. Je moet dan denken aan doosjes met iconen als het DC Comics Team Pack met LEGO Joker en LEGO Harley Quinn minifiguren, drie extra DC Comics Fun Packs met LEGO Superman, LEGO Aquaman en LEGO Bane minifiguren, Back to the Future Fun Pack met LEGO Doc Brown minifiguur en twee extra LEGO Ninjago Fun Packs met Sensei Wu en Lloyd minifiguren. En dit uit alle bovengenoemde werelden. Het wordt dus druk voor verzamelaars. Bovendien heeft LEGO aangekondigd dat het nog veel meer werelden en karakters naar het spel zal brengen waardoor de aanschaf van het Starter Pack echt nog maar het begin van het hele avontuur is.

Beschikbaarheid

LEGO Dimensions ligt vanaf 29 september in de winkel en komt uit op Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en de Wii U.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.