Dit jaar gebeurde er iets vreemds met Sony. In plaats van een Xperia Z4 smartphone aan te kondigen tijdens de CES in Las Vegas, toonde Sony daar enkel de Xperia Z4 Tablet. Adembenemend, dat wel, maar de smartphone was er niet. Die werd wel onlangs voorgesteld in Japan. Hier in Nederland krijgen we die voorlopig ook nog niet te zien, maar de good old Xperia Z3 krijgt wel een flinke oplapbeurt en ook dat is een nieuwe strategie bij Sony.

Hoewel ik nog dagelijks plezier heb van de lange accuduur van de Z3, is de chipset inmiddels wel wat achterhaald. Jammer, want naast de accuduur is ook de camera een enorm sterk punt voor deze smartphone. Laat het nou net die chipset zijn die Sony heeft vervangen in de Z3+.

De goede oude quad-core chipset is vervangen voor de veel snellere Qualcomm Snapdragon 810 chipset. Die brengt 8 64-bits cores met 3GB aan werkgeheugen en wederom een snellere grafische chip. Dat laatste is niet onbelangrijk gezien de Xperia Z3 serie de eerste serie smartphones is die PS4 Remote Play ondersteuning biedt. De ultieme smartphone voor Playstation liefhebbers dus.

De Qualcomm SnapDragon 810 chipset kennen we ook van diverse andere high end smartphones. Denk aan de HTC One M9 en de LG G Flex2. Daarmee doet Sony ineens weer mee aan de top terwijl het nog steeds de ruimte heeft om later dit jaar ook de Xperia Z4 te introduceren.

Naast de nieuwe chipset levert Sony met de Xperia Z3+ een smartphone af in een vertrouwde waterdichte behuizing met 20,7 megapixels achter en 5 megapixels voor. Een accuduur van twee dagen en high-res audio albums voor iedereen die audiofiel is. Leuk detail is wel dat de USB aansluiting nu ook waterdicht is. Dus daar zit geen klepje meer.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia Z3+ gaat €699 kosten en ligt in juni in de winkel. Sony lanceert het toestel exclusief met T-Mobile.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.