Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: 64-bit, octa-core, waterdicht, dat is de hybride Xperia Z4 Tablet

Ook Sony heeft leuke speeltjes meegenomen naar het Mobile World Congress. Zo innoveert Sony met de Xperia Z4. Niet alleen behoort de tablet als één van de weinigen tot de 64-bit octa-cores, maar het is ook de meest dunne en lichte 10 inch 2k tablet. Daarnaast is dit het eerste hybride model wat ideaal is voor iedereen die ook onderweg veel te tikken heeft.

Body

Sony gaat bij de Xperia Z4 tablet voor een premium look & feel. De tablet meet slechts 6,1mm dik en weegt 393 gram. De tablet is voorzien van hoeken van roestvrij staal. Zoals gebruikelijk bij de Sony Xperia Z-series is ook de Z4 Tablet waterdicht afgewerkt met IP68 certificering. Opvallend detail is dat niet alleen de 3,5mm audio connector waterdicht is gemaakt, maar ook de micro-SD poort. Deze aansluitingen hoeven dus niet langer met een klepje te worden afgedicht. Verder bevat de body een 6.000mAh accu welke met de STAMINA functie voor een enorm lange gebruiksduur moet zorgen.

Beeld en geluid

De Sony Xperia Z4 Tablet is uitgerust met een 10,1 inch display dat draait op een 2K resolutie of 1440×2560 pixels. Aan beide zijden van het display zijn speakers weggewerkt om je zo tijdens films en games van stereo geluid te voorzien. Ze je een hoofdtelefoon op, mag je genieten van Sony’s Hi-Res Audio en de DSEE HX audio processor en Sony’s LDAC codec voor hi-res audio via bluetooth. Heb je een headset geschikt voor digitale ruisonderdrukking, is ook die op de Xperia Z4 tablet aan te sluiten.

Sony_Xperia_Z4_Tablet_Black_Water

Keyboard dock en zakelijk gebruik

De Xperia Z4 Tablet is een hybride tablet zoals de transformer series van Asus. Sony levert er dan ook een BKB50 bluetooth keyboard bij met dock detectie zodat het keyboard koppelt wanneer je deze aansluit.

Sony voorziet de Xperia Z4 Tablet met apps die synchroniseren met Exchange ActiveSync en beveiliging voor vertrouwelijke informatie. Er is ondersteuning voor beveiligde verbindingen via WiFi en VPN. Voor zakelijke gebruikers maakt Sony dit af met een uitvoer voor projectors en printers.

Chipset

Sony heeft de Xperia Z4 Tablet voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810 chipset met een 64-bits octa-core processor. Specs van de GPU en hoeveelheid werkgeheugen ontbreken nog, maar wij durven te gokken op 3GB aan werkgeheugen. Je krijgt 32GB aan interne opslagruimte en het is mogelijk om WiFi en 4G te gebruiken.

Camera’s

Ook qua camera’s heeft Sony alles behalve zuinig gedaan. Achter krijg je 8 megapixels en voor nog eens 5. Aan de voorzijde zit bovendien een groothoeklens voor selfies.

Entertainment

De Xperia Z4 Tablet is voorzien van PS4 Remote Play zodat je PS4 games op de tablet mag spelen. Ook krijg je Xperia Lounge Gold met exclusieve aanbiedingen, maar uit ervaringen weten we dat je ook regelmatig gratis films en series mag downloaden.

Accessoires

Sony levert ook een aantal accessoires zoals de SCR32 Perfect Fit Cover om de tablet bescherming te bieden en de BSP60 Smart Speaker welke als speakerphone gebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.