Review: MeFOTO SideKick360

Koop je als fotograaf een statief, wil je daar ook een balhoofd op dat passend is bij jouw toestel. Wanneer je een smartphone hebt met een enorm goede camera en daar liever mee rond de wereld trekt, is de keuze doorgaans heel beperkt. Er zijn zat simpele klemmetjes, maar met de MeFOTO SideKick360 is er ineens een serieus alternatief.

Unboxing

De verpakking van de MeFOTO SideKick360 bevat niet veel meer dan een korte handleiding en de MeFOTO SideKick360 zelf. Meer had ik ook niet verwacht.

Design

De klem is gemaakt van hard plastic en er is geen rubber om de zijkant van een aluminium smartphone tegen krassen te beschermen. Toch heeft de constructie voldoende grip. Bijkomend voordeel is dat de klem heel smal is waardoor hij gemakkelijk ergens in het midden van een toestel te klemmen is zonder dat je daarbij knoppen indrukt.

De klem werkt met duimschroeven en dat werkt zeer comfortabel. De klemmen worden met veren tegen de schroeven aangeduwd voor extra gemak. Daarnaast is het niet mogelijk om de schroeven van de klem af te draaien. Hier is dus heel goed over nagedacht. Daar staat tegenover dat ik wel een kleine waarschuwing moet geven aan iedereen met een aluminium smartphone. In tegenstelling tot plastic, veert aluminium niet terug. Draai de schroeven dus niet verder aan dan strikt noodzakelijk. Vast is vast.

De MeFOTO SideKick360 verschijnt officieel in 12 kleuren. In de meeste gevallen heeft MeFOTO het aluminium gekleurd. Dit levert een langdurige en relatief krasvaste bescherming. Deze witte uitvoering is gelakt (kan niet anders). Bij de schroefgaten zie je dan ook dat de verf vrij snel eraf slijt. De importeur heeft dit ook gezien en besloten om negen van de twaalf kleuren te voeren. Deze kleuren zijn vervaardigd uit geanodiseerd aluminium waardoor ze behoorlijk kleurvast zijn.

Compatibiliteit

Welke smartphone je precies kwijt kunt in de MeFOTO SideKick360 is sterk afhankelijk van de breedtemaat van het toestel. De klem kan minimaal 5,5CM klemmen en maximaal 7,3CM. Ik heb de MeFOTO SideKick360 succesvol getest met de Honor 4X, de Huawei P8, de Samsung Galaxy S6 Edge en de Sony Xperia Z3.

Voor bevestiging op statieven biedt de MeFOTO SideKick360 verschillende gaten en schroefdraad opties. Wij hebben de MeFOTO SideKick360 zonder problemen op zowel Manfrotto als Redged statieven geplaatst.

Gebruikservaring

Camera apps van smartphones hebben steeds meer te bieden. Sinds enkele jaren is het al mogelijk om panorama foto’s te schieten. Doe je dit op een statief in plaats van uit de hand, zal je zien dat het behaalde resultaat meteen een stuk hoger ligt.

Panorama met de Huwei P8 in verticale positie

Bij de introductie van de Huawei P8, introduceerde Huawei lichtfotografie. Met andere woorden, het fotograferen met extra lange sluitertijden om met licht ware kunstwerkjes te maken. Voor het beste resultaat klem je de P8 natuurlijk vast en daarvoor is de MeFOTO SideKick360 een ideale accessoire.

Conclusie

Er zijn al veel smartphone klemmen, maar er was nog niemand die echt zijn best deed om iets bijzonders te maken. De MeFOTO SideKick360 is dan ook een zeer welkome afwisseling op wat we tot nu toe zijn tegengekomen en staat kwalitatief eenzaam aan de top.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Smalle klem
  • Klemt goed
  • Schroeven draai je er niet af
  • Beschikbaar in vele kleuren

THE BAD

  • Geen rubber op de klem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.