KitchenAid lanceert de Artisan Cookprocessor in Amsterdam

GadgetGear was deze week in Amsterdam om daar de lancering van de nieuwe Artisan Cookprocessor mee te maken. De Cookprocessor is het nieuwe kindje van de uitvinder van de keukenmixer en helpt je letterlijk complete maaltijden te bereiden.

Waar de KitchenAid mixers bekend staan als de basis voor het bakken, moet de Cookprocessor de basis van het koken worden. Door de combinatie van een krachtige motor en een eigen warmtebron die tot 140 graden gaat is het mogelijk om complete maaltijden te koken. Of het nou om roerbakken of stomen gaat, de machine lijkt er haar hand niet voor om te keren.

De Artisan Cookprocessor beschikt over een aantal functies die we ook kennen van andere KitchenAid producten. Zo kan de Cookprocessor de mixer en blender deels vervangen al geven we meteen toe dat je bij het maken van deeg een veel lagere capaciteit hebt dan bij de echte mixers.

Hoewel er dus wat overlap is, zijn de verwachtingen bij KitchenAid enorm hoog. Op de mixer na zou dit het meest belangrijke product voor het bedrijf moeten worden. Niet vreemd, want hij weet tijdens de presentatie al te overtuigen in welke mogelijkheden de Cookprocessor allemaal te bieden heeft.

Is de Artisan Cookprocessor het laatste apparaat dat je ooit de keuken binnenhaalt? Zeker niet. Hoewel de machine enorm veelzijdig is, is de maximale temperatuur beperkt tot 140 graden. Een brooddeeg is dus prima te maken in de Cookprocessor, maar afbakken moet toch echt in een oven.

Iets dat opvalt, maar niet verrast, is de kwaliteit van de materialen die KitchenAid heeft gebruikt. Van dikke plastic deksels tot de bekende metalen behuizing. Ook opvallend is het display van de Cookprocessor. De teksten zijn in het Nederlands. Op de machine zelf staan de teksten in het Engels. Verder levert KitchenAid ook weer een oplossing om alle accessoires die bij de Cookprocessor horen op te bergen. Altijd handig.

Net als bij haar mixer en blender, komt KitchenAid weer met een prachtig kookboek om je te inspireren. Leuk detail is dat de recepten enorm kort zijn. Je hoeft namelijk enkel de grondstoffen voor het gerecht voor te bereiden en op het juiste moment in de Cookprocessor te stoppen. KitchenAid vult het boek aan met een app waar nu al meer recepten in staan dan in het boek.

Beschikbaarheid

De KitchenAid Artisan Cookprocessor verschijnt in de kleuren amandelwit, appelrood, keizerrood, parelmoer, onyx zwart en metaalgrijs. De vanafprijs bedraagt €999.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.