EyeFi gaat het lastig krijgen. De maker van de populaire WiFi kaarten lanceerde afgelopen jaar haar cloud dienst waar je onbeperkt foto’s naar mag uploaden. Dat voor een bedrag van $49 per jaar. Google gaat nu hetzelfde doen, maar dan gratis.

Gebruikers van de Google Photos app konden al foto’s uploaden om een online back-up te hebben. De hoeveelheid foto’s die je zo kon opslaan was altijd gekoppeld aan de hoeveelheid schijfruimte die bij jouw Google account behoort. Dit in tegenstelling tot YouTube waar je onbeperkt kan opslaan (maar alles eigenlijk publiek is). Met Google Photos zijn de limieten nu ook van tafel geveegd. Daarnaast kun je deze dienst ook gebruiken voor back-ups van video’s.

https://www.youtube.com/watch?v=ydBjsZnHrwM

Ben je helemaal vrijgesteld van limieten? Nee, dat zeker niet. Video’s worden met maximaal een Full HD resolutie opgeslagen. 4K beelden slikt de dienst dus niet. Ook foto’s worden teruggebracht naar een resolutie van maximaal 16 megapixel. De dienst van Eyefi zal dus zeker nog bestaansrecht hebben, maar meer voor iedereen die serieus met fotografie bezig is.

De Google Photos app zelf is ook onder handen genomen. Deze zal foto’s automatisch groeperen en labellen. Auto Awesome is bovendien hernoemd naar Assistant en is via een swipe naar links beschikbaar. De assistant zal vooral suggesties beiden voor de snelle nabewerking van foto’s. Hieronder vallen de instagram-achtige bewerkingen, maar ook de mogelijkheid om video’s te maken inclusief effecten en achtergrondmuziek.

Het delen van foto’s is ook niet langer beperkt tot het Google+ netwerk. Foto’s mogen nu ook doorgezet worden naar Facebook, Twitter, WhatsApp etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.