Consumentenorganisaties wereldwijd liggen al langer overhoop met smartphonebouwers om een fatsoenlijk updatebeleid voor elkaar te krijgen. Ook Google doet nu een duid in het zakje.

Budgetten

Onderdeel van een goedkope smartphone is dat de fabrikant vaak geen ruimte heeft in het budget om op lange termijn beveiligingsupdates voor een smartphone uit te brengen. Kopers van goedkope smartphones kunnen er dus op rekenen dat het qua veiligheid van het toestel niet heel lang goed zal gaan.

Project Treble

Met Project Treble is Google al een tijdje bezig om de kern van Android en de functionele delen van elkaar los te weken. Zo kan Google op eigen initiatief veiligheidsupdates gaan doordrukken op Android smartphones.

Ondersteuningstermijn

Op Google I/O maakte het bedrijf nog een belangrijke stap bekend. Google gaat Android smartphone bouwers verplichten om voor een bepaalde tijd beveiligingsupdates voor Android smartphones uit te brengen. Nu is Android open source, maar voor de Google Services (en die zijn een heel gewild onderdeel) moeten fabrikanten al jaren overeenkomsten sluiten met Google. Nu hoort een vaste ondersteuningstermijn dus ook bij deze contracten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.