GadgetGear.nl

Google I/O: Smartphonemakers verplicht langer beveiligingsupdates te leveren

Consumentenorganisaties wereldwijd liggen al langer overhoop met smartphonebouwers om een fatsoenlijk updatebeleid voor elkaar te krijgen. Ook Google doet nu een duid in het zakje.

Budgetten

Onderdeel van een goedkope smartphone is dat de fabrikant vaak geen ruimte heeft in het budget om op lange termijn beveiligingsupdates voor een smartphone uit te brengen. Kopers van goedkope smartphones kunnen er dus op rekenen dat het qua veiligheid van het toestel niet heel lang goed zal gaan.

Project Treble

Met Project Treble is Google al een tijdje bezig om de kern van Android en de functionele delen van elkaar los te weken. Zo kan Google op eigen initiatief veiligheidsupdates gaan doordrukken op Android smartphones.

Ondersteuningstermijn

Op Google I/O maakte het bedrijf nog een belangrijke stap bekend. Google gaat Android smartphone bouwers verplichten om voor een bepaalde tijd beveiligingsupdates voor Android smartphones uit te brengen. Nu is Android open source, maar voor de Google Services (en die zijn een heel gewild onderdeel) moeten fabrikanten al jaren overeenkomsten sluiten met Google. Nu hoort een vaste ondersteuningstermijn dus ook bij deze contracten.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten