GadgetGear.nl

Waarom Autodesk miljoenen in Carbon 3D stopt

Autodesk zal niet iedereen wat zeggen, maar dit softwarebedrijf heeft een enorme expertise op het gebied van 3D en 3D printing. Ze hebben zelf de Spark 3D printer ontwikkeld en zitten ook achter de 3D printer van Dremel. Daarnaast leveren ze expertise en software voor 3D printers.

Deze week kondigde Autodesk aan 9 miljoen in een bedrijf met de naam Carbon 3D te stoppen. Deze jongens hebben het CLIP (Continuous Liquid Interface Production) procedé ontwikkeld. Deze nieuwe techniek verandert de manier waarop we in 3D printen. In plaats van laag voor laag plastic sporen over elkaar te trekken, kan deze printer via een fotochemisch proces een vloeistof op bepaalde gebieden laten uitharden. Zo kan de printer een object letterlijk uit een vloeistof trekken. Hierdoor is meer ruimte voor een hogere resolutie en meer precisie. Of en wanneer we printers voor thuis gaan zien met deze techniek is nog onduidelijk, maar het filmpje is indrukwekkend.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten