Logo GadgetGear.nl
ankermake m5c (31)
Picture of Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Review: AnkerMake M5C 3D printer

Jeroen van Wijngaarden beoordeelde namens GadgetGear de AnkerMake M5C met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Compact & Stijlvol ontwerp
  • Goede & Snelle printkwaliteit
  • Zeer gemakkelijke software
  • Gebruiksvriendelijk
  • Goede prijs

THE BAD

  • Geen Camera
  • Afwezigheid scherm
  • Redelijk gehorig

Inleiding

De wereld van 3D-printen blijft zich snel ontwikkelen, met nieuwe technologieën en producten die regelmatig op de markt verschijnen. Een van de opvallende nieuwkomers is de AnkerMake M5C van Anker Innovations, een betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D-printer die hoge snelheid en precisie combineert met een modern, compact ontwerp. In deze uitgebreide review neem ik jullie mee en kijken we naar de verschillende aspecten van de AnkerMake M5C om te bepalen of deze printer zijn geld waard is.

Unboxing

De AnkerMake M5C 3D-printer komt in een stevige, goed ontworpen doos die duidelijk is bedoeld om de printer tijdens transport te beschermen. Bij het openen van de doos valt meteen de georganiseerde en zorgvuldig verpakte inhoud op. De printeronderdelen zijn netjes gerangschikt in voorgevormd schuim, wat helpt om alles op zijn plaats te houden en schade tijdens verzending te voorkomen.

Bij het uitpakken van de AnkerMake M5C vind je de volgende onderdelen:

1. De printer zelf, die grotendeels voor gemonteerd is.
2. Accessoire doos : Deze bevat verschillende benodigdheden zoals gereedschap, een USB-C-kabel, een netsnoer, een schraper, en een set van inbussleutels.
3. Filamenthouder : Deze is apart verpakt en eenvoudig te monteren bovenop de printer.
4. Handleiding : Een gedetailleerde gebruikershandleiding A3 formaat die stap-voor-stap instructies biedt voor de installatie en het gebruik van de printer.

Het installatieproces van de AnkerMake M5C is eenvoudig en snel. De printer is grotendeels voor gemonteerd, waardoor gebruikers niet veel tijd hoeven te besteden aan het in elkaar zetten van losse onderdelen. Volg gewoon de stapsgewijze instructies in de handleiding om de filamenthouder te monteren, de stekkers aan te sluiten en de printer aan te zetten.
Zodra de printer is aangesloten en ingeschakeld, leidt de AnkerMake-app je door de initiële setup. Deze omvat het verbinden van de printer met je WiFi-netwerk en het kalibreren van het printbed.
De app biedt duidelijke en gebruiksvriendelijke instructies, wat vooral handig is voor beginners die nog niet vertrouwd zijn met 3D-printers.

Na de initiële setup kun je direct beginnen met je eerste print. De AnkerMake M5C wordt geleverd met een aantal vooraf geslicede modellen in de app, zodat je snel kunt beginnen met printen zonder eerst een model te hoeven ontwerpen of downloaden.
Het unboxen van de AnkerMake M5C 3D-printer is een plezierige ervaring, vooral dankzij de zorgvuldige verpakking en de eenvoudige installatie. De meegeleverde accessoires en de gebruiksvriendelijke app maken het gemakkelijk om snel aan de slag te gaan met je eerste printprojecten.

Ontwerp en Bouwkwaliteit

De AnkerMake M5C valt meteen op door zijn hoogwaardige bouwkwaliteit. Het apparaat is voornamelijk vervaardigd uit metaal, wat niet alleen zorgt voor een stevige constructie, maar ook bijdraagt aan een strak en futuristisch uiterlijk. De bekabeling en mechanica zijn netjes weggewerkt, waardoor de printer een minimalistische en georganiseerde uitstraling heeft. De compacte afmetingen van 355 x 355 x 480 mm maken het ideaal voor gebruik in zowel kleine werkruimtes als bijvoorbeeld in de thuisomgevingen.

Het ontwerp van de M5C is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. De aluminium behuizing beschermt de interne componenten, zoals de motoren en sensoren, tegen stof en andere verontreinigingen, wat de duurzaamheid van de printer ten goede komt. De bovenop geplaatste spoelhouder vermindert de spanning tijdens het printen en zorgt voor een constante materiaaltoevoer, wat de kans op filamentbreuken minimaliseert.

ankermake m5c (10)

Gebruiksgemak en Bediening

Een van de meest opvallende kenmerken van de AnkerMake M5C is het ontbreken van een traditioneel bedieningspaneel. In plaats daarvan wordt de printer volledig bediend via de AnkerMake-app of de AnkerMake Slicer-software. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om de printer vanaf elke locatie te beheren, zolang ze toegang hebben tot een smartphone of computer.

 

De mobiele app en slicersoftware zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. De interface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, wat het instellen en starten van printopdrachten eenvoudig maakt, zelfs voor beginners. De app biedt alle gebruikelijke functies die je zou verwachten van een fysiek bedieningspaneel, inclusief temperatuurinstellingen, snelheidsregulering, bed leveling en filamentladen. Bovendien stelt de app gebruikers in staat om meerdere printers tegelijkertijd te beheren, wat handig kan zijn voor meer gevorderde gebruikers die meerdere projecten tegelijkertijd willen uitvoeren.

Printsnelheid en Prestaties

De AnkerMake M5C staat bekend om zijn indrukwekkende printsnelheid van 500 mm/s met een versnelling van 5000 mm/s². Hoewel deze snelheid niet altijd volledig benut zal worden tijdens een printopdracht, zorgt de drukregeling ervoor dat de printer consistent hoogwaardige resultaten levert zonder vibraties of printfouten. Deze snelheid is vooral nuttig voor gebruikers die snel prototypes of kleine productiereeksen willen maken.
De printer beschikt over een all-metal hotend dat temperaturen tot 300°C aankan. Dit betekent dat een breed scala aan filamenten, zoals PLA, PETG, ABS en zelfs met vezels gevulde materialen zoals PLA-CF en PETG-CF, kunnen worden gebruikt. Het printbed kan worden verwarmd tot 100°C, wat helpt bij het verbeteren van de hechting van de eerste laag en het verminderen van warping bij het gebruik van materialen zoals ABS.

Printkwaliteit

De printkwaliteit van de M5C is goed, met veel precisie en minimale foutmarges. Tijdens mijn tests werden prints snel en nauwkeurig geprint, met minimale stringing en gladde oppervlakken. De printer maakt gebruik van geavanceerde algoritmen zoals drukvooruitgang en invoervorming, die bijdragen aan de soepele en consistente materiaalstroom tijdens het printen. Deze algoritmen zorgen ervoor dat de filamentstroom wordt geoptimaliseerd, waardoor de kans op oppervlakafwijkingen en andere printfouten wordt verminderd.

Software en Voorbereiding van Bestanden

De AnkerMake M5C wordt geleverd met zijn eigen slicersoftware, de AnkerMake Slicer. Deze software is de enige slicer die direct de 3D-printprocessen van de M5C kan beheren. De AnkerMake Slicer is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, met een mooie interface die goed is afgestemd op de behoeften van beginners/gevorderden.
De software biedt verschillende vooraf ingestelde modellen die direct kunnen worden geprint, wat handig is voor gebruikers die snel aan de slag willen zonder veel tijd te besteden aan het configureren van de slicer-instellingen.
Voor gebruikers die de voorkeur geven aan het gebruik van derde partijen slicers, is de M5C compatibel met gcode-bestanden. Als je een andere slicer gebruikt kunnen jou de bestanden echter alleen via een USB-C-stick naar de printer worden geüpload, waarna de AnkerMake mobiele app moet worden gebruikt om het printproces te starten. Hoewel dit een kleine beperking kan zijn, biedt het ook een zekere mate van flexibiliteit voor gebruikers die vertrouwd zijn met andere slicersoftware.

Ondersteuning en Connectiviteit

De AnkerMake M5C biedt verschillende verbindingsopties, waaronder WiFi, Bluetooth en USB-C. Deze veelzijdige connectiviteitsopties maken het gemakkelijk om printopdrachten te versturen en de printer te beheren vanuit verschillende apparaten en locaties. De WiFi-connectiviteit is vooral handig voor gebruikers die de printer op afstand willen bedienen, terwijl de USB-C-poort een snelle en eenvoudige manier biedt om printbestanden rechtstreeks vanaf een opslagapparaat te laden.

Onderhoud en Betrouwbaarheid

Het onderhoud van de AnkerMake M5C is relatief eenvoudig dankzij het doordachte ontwerp en de kwalitatief hoogwaardige componenten. De metalen behuizing beschermt de interne onderdelen tegen stof en vuil, wat de levensduur van de printer verlengt. De printer is ook uitgerust met een filament-runout sensor, die gebruikers waarschuwt wanneer het filament opraakt, wat helpt om printfouten en verspilling van materiaal te voorkomen.

De AnkerMake-app biedt daarnaast meldingen en waarschuwingen voor verschillende situaties, zoals temperatuurproblemen of andere storingen. Deze meldingen worden verzonden naar de smartphone van de gebruiker, wat helpt om snel in te grijpen en problemen op te lossen voordat ze de printkwaliteit beïnvloeden.

Vergeleken met Concurrenten

In vergelijking met andere 3D-printers in dezelfde prijsklasse, zoals de Ender 3 en Anycubic Kobra, biedt de AnkerMake M5C een aantal duidelijke voordelen. De hoge printsnelheid en de solide bouwkwaliteit maken het een aantrekkelijke optie voor ook zeker beginnende gebruikers die snel en betrouwbaar willen printen.
Bovendien biedt de intuïtieve mobiele app een gebruiksvriendelijke ervaring die moeilijk te evenaren is door andere printers in deze prijsklasse.

Conclusie

De AnkerMake M5C biedt een uitstekende balans tussen snelheid, kwaliteit en gebruiksgemak. Het strakke ontwerp en de intuïtieve bedieningsmogelijkheden maken het een aantrekkelijke keuze voor zowel beginners als ervaren 3D-printliefhebbers. Ik heb zelf meerdere printer thuis staan maar vind de AnkerMake M5C een fijne uitbreiding van mijn printerbestand. Door dat je via de app een print kan uitkiezen en direct kan printen is het ideaal voor bijvoorbeeld de kinderen die iets geprint willen hebben. Ik zou de printer alleen niet in een woonkamer of nabij een slaapkamer zetten, als de ventrilator op 100% staat maakt de printer best wel wat geluid, dit kan als hinderlijk ervaren worden.
Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals het ontbreken van een ingebouwde camera, het geluid en een fysiek bedieningspaneel, wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en snelle 3D-printer in een betaalbare prijsklasse, is de AnkerMake M5C een solide keuze.

Met zijn hoogwaardige constructie, indrukwekkende prestaties en gebruiksvriendelijke bediening is de AnkerMake M5C een sterke concurrent in de markt voor betaalbare 3D-printers. Of je nu een beginner bent die net begint met 3D-printen of een ervaren gebruiker die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte printer, de AnkerMake M5C biedt een uitstekende mix van functies en prestaties die je niet zullen teleurstellen.

 

 

ankermake m5c kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.