Zeeman Albert
Zeeman Albert

Sennheiser introduceert AVX draadloos microfoonsysteem voor videocamera’s

Sennheiser introduceert het AVX draadloze microfoonsysteem voor videocamera’s. Draadloze hoge-kwaliteitsaudio voor bij video kan nu worden opgenomen in slechts twee stappen: plug de ontvanger in je camera, zet de microfoonzender aan en je bent klaar – zonder je zorgen te hoeven maken over complexe instellingen.

AVX EKPHet is duidelijk NAB en Musikmesse tijd. De innovaties vliegen ons om de oren. Draadloze technologie wordt nu betaalbaar voor elke serieze filmer. Røde introdudeerde eerder hun Rødelink. Nu introduceert Sennheiser het AVX systeem. Het Sennheiser draadloze systeem is beschikbaar vanaf juni 2015 en wordt in drie sets geleverd: met draadloze microfoon met ingebouwde zender, met bodypack zender en clip-on microfoon, en een professionele uitvoering met bodypack zender en een MKE 2 clip-on microfoon, de standaard in film- en TV-producties. Ook komen componenten apart beschikbaar waardoor draadloze sets kunnen worden samengesteld. De adviesprijzen voor de volledige sets starten bij € 899,-.

AVX-ME 2 SetVoorheen vermeden veel film- en televisiemakers draadloze audiosystemen door hun complexiteit en de vele formaliteiten die komen kijken bij de licentie van draadloze frequenties. Het AVX-systeem is vanaf de grond opgebouwd om digitale audio voor video makkelijker te maken. De digitale transmissie van het systeem configureert zichzelf volledig, waardoor je binnen enkele seconden klaar bent om te filmen. Bovendien selecteert het automatisch de beste frequentie en past deze geruisloos aan wanneer een storingsbron zich voordoet. Daarbij werkt het systeem in het 1.9 GHz frequentiegebied, dat over bijna de hele wereld vergunningsvrij te gebruiken is.

Het AVX-systeem beschikt verder over een stroomsysteem dat het energieverbruik drastisch verlaagd. Zo gebruikt het systeem altijd precies zoveel stroom als nodig is voor een sterke connectie tussen de zender en ontvanger, en wanneer de camera over fantoomvoeding beschikt, schakelt de ontvanger automatisch in en uit met de camera mee waardoor deze nooit onnodig aan blijft staan.

AVX application image 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.