Røde introduceert draadloos microfoon systeem

Het Australische bedrijf Røde is de luis in de pels voor de gevestigde orde microfoonmerken. Sennheiser, AKG en noem ze maar op, ze namen Røde niet serieus. Het merk veroverde de microfoonmarkt door prima producten voor een uitstekende prijs te leveren. Zo veranderde Røde eerst de markt voor kleine studios en later filmers. Nu komt het merk met een draadloos systeem: RØDELink.

RØDELink is een volledig digitaal draadloos audiosysteem. RØDELink gebruikt 2.4GHz, 128-bit gecodeerde digitale transmissie simultaan op twee kanalen. Zo moet een solide een kraakhelder 24-bit / 44.1k digitaal audiosignaal mogelijk met een maximaal bereik van 100 meter.

rodelink-cameraHet RØDELink systeem zal bestaan uit een aantal ontvanger en zender kits voor specifieke audio-oplossingen voor film, nieuwsgaring, presentatie en podium gebruik. De eerste – De Filmmaker Kit-, zal bestaan uit een broekzak zender en een ontvanger met hotshoe adapter voor op de camera, inclusief een RØDE’s lavalier microfoon.

“We zijn zeer verheugd met de lancering van het volledig digitale draadloze audio-systeem RØDELink aan te kondigen. Dit is een nieuwe stap in lijn met onze missie om premium producten te leveren tegen een betaalbare prijs”, Aldus Peter Freedman, RØDE’s oprichter. “20 jaar geleden veroorzaakte RØDE een revolutie in de home recording. 10 Jaar geleden deed RØDE hetzelfde in de video categorie. Nu is de tijd rijp voor een revolutie in draadloze audio-mogelijkheden, en ik geloof dat RØDELink de categorie leider in een zeer korte tijd zal worden. ”

De RØDELink Filmmaker kit zal wereldwijd de leverbaar zijn in april 2015. Officieel zijn er geen prijzen af gegeven , maar de geruchten gaan dat de eerste kit rond de 400 Euro zal kosten. Indien dit waar is, kunnen de ‘oude’ merken hun borst nat maken. Voor meer informatie, bezoek www.rode.com/wireless.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.