Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: BluCave Package 1

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Twee ruime koffers
  • Zeer brede rail
  • Goed mee te nemen
  • Stevig plastic

THE BAD

  • Het was mooi geweest als je ook al een paar lades bij deze startset zou ontvangen.

Afgelopen week las je bij ons al over het nieuwe modulaire opbergsysteem van BluCave. Een nieuwe merk met gereedschapskisten en gereedschappen die gemaakt zijn op slim te worden opgeborgen en meegenomen. Vandaag bekijken we de tweede startersset en wel de BluCave Package 1.

Het grote verschil met de Mix Set 2

De Mix Set 2 is echt een instapverpakking met een hele kleine rail en slechts één koffer. Prima als je weinig gereedschap hebt op te bergen. Voor de wat serieuzere klusser is de BluCave Package 1 de startersset. Deze bevat een brede rail met een capaciteit voor vier koffers. Daarnaast krijg je er meteen al twee koffers bij. Die rail is dus al half gevuld.

Unboxing

BluCave levert de rail keurig met alle bevestigingsmaterialen. Het enige dat handig zou zijn, is een wandposter die de plekken aangeeft waar je moet boren. Maar dat is een tip waarvan we weten dat ze de mogelijkheden gaan onderzoeken. Deze zou in de toekomst dus wel in de verpakking kunnen zitten.

Design

Over het design ga ik even in de herhaling omdat we dit al uitvoerig hebben besproken in de review van de mix set. Het design van het BluCave systeem is opvallend fris. Alle koffers zijn van zwart plastic met enkel de wit/blauwe opdruk van het logo erop. Het plastic van de koffers is zeer stevig en kan duidelijk een stootje hebben. De achterkant van de koffers bevat een kliksysteem waarmee de koffers zich vast kunnen grijpen aan de BluCave rails.

Standaard krijg je bij iedere koffer twee blauwe vakverdelers, maar het wordt pas leuk als je de koffers met BluCave lades, speakers en andere accessoires gaat vullen. Hoewel andere gereedschappen prima in de koffers te plaatsen zijn, maak je met originele accessoires het beste gebruik van de opbergruimte die de koffers te bieden hebben. De koffers zijn met transparante deksels afgedekt zodat je kunt zien wat erin zit, maar de inhoud toch stofvrij is opgeborgen. Slim!

Gebruik

Het BluCave systeem is met een rail voor vier koffers meteen al een stuk imposanter geworden. Ondanks dat de koffers dicht op elkaar zitten, is er voldoende ruimte voor de handvatten en de kleppen. Hierdoor blijft het gemakkelijk om de koffers van de rails te trekken en mee te nemen. In de rails geklikt zijn de diepe koffers een prima schapvervanging.

Ik heb verschillende gereedschappen in de koffers proberen te pakken. Op extreem lange boormachines na, past vrijwel iedere boormachine zonder al te veel problemen in een koffer. Net als doosjes met bitjes, boortjes en ander klein materiaal. Uiteraard is het eigen gereedschap van BluCave nog net even wat slimmer ontwikkeld waardoor het optimaal gebruik maakt van de inhoud van de BluCave koffers.

Iedere rail kan een gewicht van 50KG dragen. Iedere koffer heeft een geadviseerd gewicht van 10 kilo. Een snel rekensommetje leert ons dat de rail nog 10 kilo aan draagcapaciteit over heeft. Deze capaciteit zal zonder twijfel bedoelt zijn voor de optionele systeemschappen en de afsluitbare kap van het systeem.

Conclusie

Met de BluCave Package 1 brengt BluCave een serieus startpakket voor de hobby en professionele klusser. De twee koffers bieden een mooie hoeveelheid opbergruimte terwijl de rail capaciteit voldoende overlaat voor uitbreiding. Binnenkort lees je over de verschillende onderdelen waarmee het systeem af te vullen is.

Beschikbaarheid

Het BluCave systeem is onder anderen te vinden op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.