Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zyxel introduceert de WAC6500 access point

Na de succesvolle NWA1123 en NWA1123-AC access points komt Zyxel nu met de WAC6500. Net als bij de NWA1123-AC gaat het om een access point met ondersteuning voor onder anderen 5GHz ac, maar toch is de opbouw heel anders.

De bovengenoemde access points zijn allemaal managed stand alone apparaten waar de WAC6500 ook vanuit een centrale controller kan worden aangestuurd. Handig wanneer je thuis of op kantoor meerdere access points nodig hebt voor een soepele WiFi dekking.

Intern is de WAC6500 opgebouwd met een dubbel radio cirquit. 2.4GHz en 5GHz worden parallel aangestuurd. De 5GHz module bevat ondersteuning voor zowel de WiFi n als de nieuwe ac standaard. Hierdoor kunnen oude apparaten netjes via 2.4GHz worden verbonden terwijl nieuwe apparaten kunnen profiteren van de snelheid en stabiliteit van 5GHz. Bij gebruik van een externe controller (NXC-Controller) kan zelfs gebruik worden gemaakt van Band Select waardoor de WAC 6500 zoveel mogelijk apparaten zal forceren om de 5GHz band te gebruiken.

Op 5GHz maakt de WAC6500 ook gebruik van Smart Antenna technologie. Deze technologie analyseert de verbinding tussen jouw draadloze apparaat en de antennes van de WAC6500 en zal de beste verbinding selecteren om de datasnelheid en stabiliteit tussen de WAC6500 en jouw apparaat te optimaliseren.

Zet je meerdere van deze access points in, kun je via de LED’s access points identificeren. Ook kunnen de WAC6500’s dual-image draaien. Zou een firmware update falen, blijft het netwerk op basis van de oude firmware gewoon in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.