Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: KlikAanKlikUit ACM-1000 (Draadloze Inbouw Schakelaar)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker compact
  • Gemakkelijk in te bouwen
  • Goed te schakelen

THE BAD

  • Het mag altijd kleiner, maar nodig is het niet ;-)

Het draadloos schakelen van apparaten is interessant, maar het is en blijft jammer wanneer je voor het schakelen van een lamp een grote ontvanger in een stopcontact moet plaatsen. Zeker wanneer je het over wand- en plafondlampen hebt is dat een vrijwel onbruikbare oplossing. Vast dé reden dat KlikAanKlikUit met de ACM-1000 inbouw schakelaar is gekomen.

Unboxing

Veel heb je niet nodig bij de ACM-1000, dus dat we naast de schakelaar alleen wat documentatie in het doosje vinden zal geen verrassing zijn.

Design

De KlikAanKlikUit ACM-1000 is zo ontworpen dat hij in de gemiddelde plafonddoos moet passen. De twee ‘vleugeltjes’ zorgen ervoor dat je de ACM-1000 vast kunt zetten op het standaard schroefdraad. Bij stugge kabels kost het weinig moeite om deze ‘vleugeltjes’ met een tang af te breken. Hierdoor krijg je iets meer bewegingsruimte in jouw plafond- of wanddoos.

Specs

De ACM-1000 kan een vermogen van maximaal 1000 Watt schakelen en beschikt over een eigen zekering. De ACM-1000 kan zes adressen aanleren om op te schakelen.

KlikAanKlikUit ACM-1000 IMG_0250

Installeren met een schakelaar of afstandsbediening

Installatie van de KlikAanKlikUit ACM-1000 lijkt erg op de installatie van de stopcontacten. Het grote verschil is dat de ACM-1000 niet automatisch in ‘learning modus’ gaat wanneer hij stroom krijgt. Daarvoor zit er een knopje op. Druk je deze in, gaat de LED knipperen. Druk je nu op de aan knop van een kanaal op een afstandsbediening of wandschakelaar, leert hij meteen die code aan en is hij bedienbaar.

Installeren op de KlikAanKlikUit ICS-1000

Via de app van de KlikAanKlikUit ICS-1000 is de ACM-1000 in het systeem op te nemen. Je stelt hem in als een reguliere aan/uit schakelaar. Tijdens het aanleren gebruik je eveneens de knop op de ACM-1000.

Installeren op de Myfox alarmcentrale

Wanneer je de ACM-1000 aan de Myfox alarmcentrale gaat koppelen, kies je voor de standaard ‘inbouwmodule’. Handig is dat Myfox ook nog schematisch laat zien hoe je de kabels moet aansluiten en hoe je de ACM-1000 in learing modus zet. Door deze stappen te bevestigen zendt de Myfox haar code voor de ACM-1000 uit waarna hij meteen beschikbaar is binnen het systeem. Via de koppeling met Myfox is de ACM-1000 ook aan te sturen via IFTTT.

Conclusie

Bij het inbouwen van de ACM-1000 kunnen de vleugeltjes in de weg zitten, maar verder is de inbouw schakelaar lekker compact. Het vermogen van 1000 Watt is ruim voldoende voor de gemiddelde lamp. Doordat het om een pure aan/uit schakeling gaat, kan hij zonder problemen met LED verlichting overweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.