GadgetGear.nl

Review: KlikAanKlikUit ACM-3500-3 (3-voudige inbouwschakelaar)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de KlikAanKlikUit ACM-3500-3 met 5 sterren.

The Good
  • Mooi compact
  • Gemakkelijk in te bouwen
  • Goed te schakelen
  • Handige ombouwdoos

The Bad

Soms, zeker wanneer je echt grondig aan het verbouwen bent, wil je meteen meerdere stroomgroepen draadloos kunnen aansturen. Een serie losse inbouwschakelaars aanschaffen is dan een optie, maar niet echt effectief qua kosten en de ruimte die ze innemen. Met de KlikAanKlikUit ACM-3500-3 komt KlikAanKlikUit dan ook met een oplossing om in één klap meerdere apparaten draadloos te schakelen.

Voor deze review heb ik gebruik gemaakt van de KlikAanKlikUit ACM-3500-3 om mijn schuur te automatiseren. Vanuit de schuur stuur ik namelijk de tuinverlichting aan evenals de stroomvoorziening in de tuin (‘s zomers wil ik ook gewoon met een laptop in de tuin zitten) en de verlichting in de schuurt. Een ideale omgeving voor deze test.

Unboxing

Voor wie KlikAanKlikUit kent bevat de unboxing van de ACM-3500-3 weinig verrassingen. De verpakking bevat de inbouwschakelaar en de nodige documentatie.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Wij lieten de ACM-3500-3 echter niet solo overkomen, maar pakten ook de bijpassende OWH-002 montagedoos van KlikAanKlikUit uit. Deze biedt de nodige bescherming voor de ACM-3500-3. Bij het openen van die doos vonden we ook nog kabelwartels en schroeven. Een mooi compleet pakket dus!

Design

Qua design is de ACM-3500-3 meer dan slechts een grote uitvoering van de ACM-1000. De ACM-3500-3 is namelijk een stuk breder gemaakt. Het grote voordeel van het gebruik van de ACM-3500-3 is vooral ook dat je maar één keer stroom hoeft aan te voeren. Het scheelt dus een hoop kabelwerk ten opzichte van het gebruik van een serie losse ACM-1000 inbouwschakelaars.

Om het onderscheid tussen de groepen duidelijk te maken zijn deze zowel bij de rode drukknopjes als bij de ‘uitgangen’ duidelijk gemarkeerd. Hierdoor maak je veel minder snel fouten bij het aansluiten van het geheel.

Ook het design van de OWH-002 montagedoos is slim uitgevoerd door KlikAanKlikUit. De ACM-3500-3 is mooi vast te klikken in de doos en er zijn aan alle kanten gaten open te breken om kabels in en uit de doos te laten lopen.

Ook aan het boren van de gaten voor de doos is gedacht. De afstanden tussen de gaten zijn namelijk op het plastic van de onderkant af te lezen. Heel netjes. Verder is er een rubberen rand die ervoor moet zorgen dat de OWH-002 enigszins vochtdicht is en dat bij kortsluiting (dat kan altijd) de doos vlamvertragend werkt en zo mogelijk een brand kan voorkomen. Het mag duidelijk zijn dat ze bij KlikAanKlikUit over de hele cyclus hebben nagedacht.

Specs

De KlikAanKlikUit ACM-3500-3 beschikt over drie kanalen en kan maximaal 3.500 Watt schakelen. Elk kanaal kan aan zes zenders/schakelaars worden gekoppeld.

Installeren met een schakelaar of afstandsbediening

Installatie van de KlikAanKlikUit ACM-3500-3 lijkt erg op de installatie van de stopcontacten. Het grote verschil is dat de ACM-3500-3 niet automatisch in ‘learning modus’ gaat wanneer hij stroom krijgt. Daarvoor zit er een knopje op. Druk je deze in, gaat de LED knipperen. Druk je nu op de aan knop van een kanaal op een afstandsbediening of wandschakelaar, leert hij meteen die code aan en is het ingestelde kanaal bedienbaar. Uiteraard doe je dit drie keer.

Installeren op de KlikAanKlikUit ICS-1000

Via de app van de KlikAanKlikUit ICS-1000 is de ACM-3500-3 in het systeem op te nemen. Je stelt hem in als een reguliere aan/uit schakelaar. Tijdens het aanleren gebruik je eveneens de knop op de ACM-3500-3.

Installeren op de Myfox Alarmcentrale

Wanneer je de ACM-3500-3 aan de Myfox alarmcentrale gaat koppelen, kies je voor de standaard ‘inbouwmodule’. Handig is dat Myfox ook nog schematisch laat zien hoe je de kabels moet aansluiten en hoe je de ACM-3500-3 in learing modus zet. Door deze stappen te bevestigen zendt de Myfox haar code voor de ACM-3500-3 uit waarna hij meteen beschikbaar is binnen het systeem. Via de koppeling met Myfox is de ACM-3500-3 ook aan te sturen via IFTTT.

Conclusie

De ACM-3500-3 is een inbouwschakelaar voor iedereen die serieus aan de slag gaat met het draadloos aansturen van het huis. Met de OWH-002 levert KlikAanKlikUit bovendien de perfecte ombouwdoos om jouw installatie te beschermen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten