Zoals verwacht heeft Samsung aan de vooravond van het Mobile World Congress twee flagship toestellen gelanceerd. Het gaat om de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. Net als bij de Galaxy Note series is die laatste een smartphone met een display dat over de rand is gebogen. Wat het toestel uniek maakt is dat het toestel aan beide kanten een gebogen display heeft. Dit heeft de Note niet.

Display

Bij de nieuwe Galaxy S6 (onder afgebeeld) en Galaxy S6 Edge (boven afgebeeld) draait het natuurlijk allemaal om de displays van de toestellen. Samsung kiest uiteraard weer voor haar Super AMOLED techniek welke een contrastrijk en energiezuinig display oplevert. Het display van de rechte S6 heeft, net als de S5, een doorsnede van 5,1 inch. De resolutie is echter opgekrikt naar 1440×2560 pixels ofwel 2K.

Body

Qua design maakt Samsung eindelijk weer eens een grote stap. Na het lederlook plastic van de vorige generatie gaat Samsung eindelijk voor de echte premium looks door er een metalen frame omheen te vouwen. De voor en achterzijde zijn bovendien voorzien van Gorilla Glass 4 en het toestel meet nog maar 6,8mm. Het nadeel van deze dikte is wel dat de accu voortaan is ingebouwd. Een stap die Samsung lang voor zich uit heeft geschoven.

Camera

Samsung rust de Galaxy S6 serie uit met een 16 megapixel camera. Deze camera beschikt over optische beeldstabilisatie. Hierdoor moet je ook bij minder licht goede opnamen kunnen maken. Uiteraard is filmen in Full HD ook mogelijk. Via het nieuwe IR detect is het scherpstellen versneld en voor selfies krijg je 5 megapixels aan de voorkant. Ook netjes. Daarnaast zit er een groothoeklens op.

Samsung-Galaxy-S6

Chipset

In de body van de Galaxy S6 vinden we Samsung’s eigen Exynos 7 chipset met een octa-core processor in BIG.little verhouding. Je krijgt dus een quad-core 1.5GHz en een quad-core 2.1GHz processor aan boord. Beiden zijn 64-bits en de chipset krijgt 3GB aan werkgeheugen. Wellke GPU erin ligt is onbekend.

Qua opslagcapaciteit beschikt de standaarduitvoering van de Galaxy S6 over 32GB, maar er zijn ook varianten met 64GB of 128GB. Let wel, het plaatsen van een micro-SD kaart is niet meer mogelijk, dus voor mediajunkies is het aan te raden om niet de goedkoopste uitvoering van het toestel aan te schaffen.

Sensoren

Qua sensoren komt Samsung niet met echt grote verrassingen. De vingerafdruksensor is wederom aanwezig voor het beveiligen van het toestel en het verrichten van mobiele betalingen. Voor die laatste functie heeft Samsung onlangs het bedrijf LoopPay opgekocht. Daarnaast is ook de hartslagsensor weer aanwezig. In tegenstelling tot Apple Pay hoeft de winkelier voor LoopPay geen aanpassingen aan zijn of haar betaalsysteem te maken. Hierdoor is LoopPay wereldwijd bruikbaar.

Android

Samsung kreeg de laatste jaren veel kritiek om de grote hoeveelheden onnodige apps die op de toestellen werden meegeleverd en daarmee de nodige ruimte innamen. Samsung heeft Android ‘kaler’ gemaakt, dus je houdt meer ruimte over voor jezelf. Daarnaast is de nieuwe TouchWiz interface ook rustiger geworden. Samsung lijkt duidelijk rekening te houden met de Material Design trend. De Android versie die op het toestel draait is Android 5.0.

Beschikbaarheid

Samsung legt de twee nieuwe smartphones vanaf 10 april in de winkel. De 32GB basisuitvoering van de Galaxy S6 kost €699. De basisuitvoering van de Galaxy S6 Edge zal €849 kosten. Wil je 64GB betaal je €100 meer. Wil je liever 128GB, betaal je €200 meer op het basismodel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.