Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung komt met de Note 4 en de gebogen Note Edge

Toen Samsung haar eerste flexibele display toonde, liet Samsung eigenlijk het design van de Note 4 Edge al even zien. Door het display over de rechter rand te buigen zijn status updates goed zichtbaar terwijl de cover gesloten is.

Samsung Note Edge

De Note Edge is het eerste apparaat ooit dat op deze manier met gebogen displays omgaat, dus Samsung heeft deze IFA een echte primeur in handen. De rand heeft een hoogte (of breedte) van 160 pixels. Met een resolutie van 1.600×2.560 pixels is dit dan ook de hoogste resolutie in een smartphone ooit. Het totale oppervlak meet 5,6 inch en dat is goed voor 539 pixels per inch. Natuurlijk heeft Samsung hier weer voor Super AMOLED gekozen.

Galaxy-Note-Edge

De rest van de specs zijn ook niet slecht. Zo krijgt de Samsung Note Edge een quad-core 2.7GHz processor mee met een dikke 3GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant krijg je een 16 megapixel camera en aan de voorkant krijg je nog eens een 3,7 megapixel voor selfies. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 32GB of 64GB aan opslagruimte.

Opvallend is wel dat Samsung de USB poort heeft gedegradeerd naar USB 2.0, waar we de laatste tijd juist USB 3.0 in de flagships zien zitten.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung heeft met de Samsung Galaxy Note 4 de snelste Galaxy Note ooit gebouwd. Daarnaast is ook de vormgeving bijzonder. Deze bestaat namelijk uit een metalen frame wat het toestel veel steviger moet maken.

Galaxy Note 4 Kleuren

De De Galaxy Note 4 heeft, net als de Edge, een quad-core 2.7GHz processor met 3GB aan werkgeheugen. De extra snelheid ten opzichte van de Edge moet dus ergens anders vandaan komen. Wellicht uit de besparing op het aantal pixels in het display. Dit toestel heeft namelijk een 5,7 inch display van 2.560×1.440 pixels meegekregen.

Qua camera’s lijkt de configuraite van de Galaxy Note 4 ook vergelijkbaar. 16 megapixels achter en 3,7 megapixels voor. Er komt alleen een versie met 32GB aan opslagruimte, maar je kunt er natuurlijk een Micro-SD kaartje bij prikken.

Galaxy Note 4 Zwart

Beschikbaarheid

De Samsung Note Edge zal voorlopig nog niet naar Nederland komen. De Galaxy Note 4 wel. Deze zal €799 gaan kosten. Beide toestellen komen met de bekende S Pen stylus. Beide toestellen draaien op Android 4.4 KitKat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.