Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Guardo Action Cam One

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede lens
  • Prima beeldsensor
  • Enorm veel accessoires

THE BAD

  • Display laat te wensen over
  • Geen verwisselbare accu

Update – Anno 2016 is er een aanpassing aan de standaarduitrusting en het display. De nieuwe review lees je hier.

Haar eerste camera maakte ons blij, maar toch wilde Guardo ook een echte budget action cam in het winkelschap hebben liggen. Een camera voor iedereen die voor weinig ook een LCD display achterop wenst. Dat Guardo er toch nog wat van heeft weten te maken lees je in deze review.

Unboxing

Guardo verkoopt haar camera’s het liefst met een overdaad aan accessoires. Van suction cup tot polemount en snowboardbevestiging, alles is aanwezig en alle tapes zijn keurig van 3M. Hier weet Guardo altijd al de nodige pluspunten te scoren. In de video zie je wat je allemaal krijgt.

Display

In tegenstelling tot de high-end Action Cam Plus, heeft de Action Cam One wel een display. Dat je deze eigenlijk alleen gebruikt voor preview doeleinden is zeer prettig. Guardo heeft namelijk voor een type display gekozen dat normaal in verticale modus gebruikt moet worden en deze horizontaal bevestigd. Het display heeft een diagonaal van 2 inch. Daar je in deze prijsklasse geen echt goed LCD display mag verwachten, krijgen beide ogen bij het previewen van beelden een ander contrast. Je krijgt dus wel een display, maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Kijkend naar de prijs en het doel van het display is dit niet iets om moeite mee te hebben.

Opnamenmodi

Het is mogelijk om de Guardo Action Cam One ondersteboven te monteren. Via een menuoptie zet je het beeld moeiteloos rechtop zodat je achteraf niet moeilijk hoeft te doen met videobewerkingssoftware. Verder biedt de Action Cam One de mogelijkheid om timelapse video’s te maken en kun je tijdens het filmen de fotomodus gebruiken. Verder zijn er nog creatieve modi waarmee kleuren e.d. beïnvloed kunnen worden.

De camera neemt standaard op in 1080p Full HD met 30 frames per seconde. Op 720p is het mogelijk om met 60 frames per seconde te filmen, wat gebruikt kan worden voor slow motion opnamen.

Dashcam

De Guardo Action Cam One is inzetbaar als Dashcam. Wanneer de camera aan het stroom hangt activeert meteen deze modus. Via collision detection zal de camera belangrijke momenten opnemen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf de opname te activeren. Voor onze tests hebben we de Guardo Action Cam One vooral als Dashcam gebruikt omdat je zo langzame verplaatsingen in het beeld ziet wanneer je naar de horizon kijkt en snelle verplaatsingen in de hoeken.

Optiek

Wat vooral opvalt is dat het beeld in de hoeken aardig scherp blijft. Dit heeft alles te maken met het objectief. Guardo heeft hier zelf controle over en lijkt hierop niet te hebben bespaard. De lens heeft een groothoek van 120 graden. De camera zelf is een 5 megapixel CMOS. Hoewel de kwaliteit van foto’s niet bijzonder is, zijn de video-opnamen goed van contrast.

Afstandsbediening

Guardo voorziet de Guardo Action Cam One van haar standaard IR afstandsbediening. Deze is met een strap om de pols of op andere plekken te monteren. De afstandsbediening heeft een knop voor zowel fotografie als video-opnamen.

Guardo Action Cam One vs. Guardo Action Cam Plus

Het grote verschil tussen de One en de Plus lijkt het display te zijn, maar dat valt wel mee. De camera kwaliteit van de Guardo Action Cam Plus ligt een tikkeltje hoger. De bouwkwaliteit is enigszins te vergelijken. Zo wordt in beide gevallen een deels aluminium behuizing gebruikt wat ten goede komt van de afvoer van warmte. Daarnaast is die camera via een app te bedienen. Ook de bouwkwaliteit is een stuk beter en je kunt de accu’s verwisselen.

Conclusie

De Guardo Action Cam One is een budgetuitvoering van de bekende Guardo Action Cam Plus. De aanwezigheid van een display is een groot voordeel al is het niet top of the bill. Het is maar om te previewen. Het geld lijkt vooral naar de kwaliteit van de lens, behuizing en beeldprocessor te zijn gegaan. Op Full HD levert die combinatie prima videoprestaties op en daar heb je hem uiteindelijk voor.

Tip van GoMemory.net: Kies bij 1080p camera’s altijd een geheugenkaart met minimaal klasse 10. Deze camera maakt gebruik van MicroSD kaartjes.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.