Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iTraq is de eerste spullentracker met ingebouwde GPRS functie

We zien steeds meer kleine trackers komen. Handige apparaatjes die je in je tas gooit om te weten waar die is gebleven. Mits je binnen bereik van de bluetooth LE zender van de tracker bent natuurlijk. iTraq doet het anders en maakt zelf verbinding via het mobiele netwerk.

De iTrack is een tracker ind e vorm van een dikke credit card en past daarmee gemakkelijk in jouw portemonnee of ieder andere apparaat. Je zou hem zelfs kunnen gebruiken om bij diefstal te achterhalen waar jouw auto is gebleven. Op basis van de ingebouwde batterij kan de iTraq zelfs drie jaar non-stop gebruikt worden.

Toch heeft het compacte formaat van de iTraq ook nadelen. Er is geen ruimte (en energie) voor een GPS ontvanger. Hierdoor moet de iTraq voor de plaatsbepaling gebruik maken van de zendmasten van de telecomproviders en dat is niet heel nauwkeurig.

Het is niet mogelijk om de iTraq accu zelf op te laden. Dit heeft temaken met de prijs van de iTraq. Deze is inclusief datacommunicatie. De verwachting is dat de iTraq in drie jaar tijd 1.500 keer de locatie zal doorgeven op het data netwerk. Wil je de iTraq langer gebruiken, zal iTraq met een betaalde mogelijkheid komen om de accu opnieuw te laden en opnieuw 1.500 datacycles te krijgen. De prijs zal lager liggen dan het aanschaffen van een nieuwe iTraq.

Beschikbaarheid

iTraq is een IndieGoGo project. Vanaf $49 doe je mee, maar dat is exclusief verzending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.