Chipolo
Thomas Janssen
Thomas Janssen

Review: Chipolo item tracker

De sleutelhangers van Chipolo zijn onmisbaar als je een persoon bent die altijd alles kwijt raakt. Zelf heb ik ze (gelukkig) maar een keer hoeven te gebruiken in een testperiode van 1,5 maand. Wat ik van mezelf toch ook wel heel knap vind. De enige keer dat ik ze een Chipolo echt aan het werk kon zetten is toen ik zonder sleutels de deur uit liep. Dat was wel een pijnlijke bevestiging dat ik toch echt me moeder moest bellen om een sleutel te komen brengen.

Het gebruik

De Chipolo’s zijn heel gemakkelijk te verbinden met de app, waarbij je ze stuk voor stuk een naam kan geven. Zo heb ik bijvoorbeeld onderscheidt gemaakt in mijn sleutels, tas, portemonnee en een belangrijk pasje voor om het afval weg te gooien. Door het grote gat kunnen ze makkelijk bevestigd worden aan een sleutelring. Daarnaast zijn de Chipolo’s klein en compact, zodat ze prima passen in je portemonnee.

Wanneer je bijvoorbeeld je sleutels kwijt bent kun je via de app zien of deze dichtbij zijn. Wanneer ze dichtbij zijn, maar je weet niet waar je ze gelaten hebt kun je het apparaat laten rinkelen. Door het harde geluid (120 dB) is het bijna onmogelijk om ze niet terug te vinden. Daarnaast raad ik af om ze te testen als de Chipolo voor je ligt, want dan is het echt een hard vervelend geluid. Maar het belangrijkste is dat die doet wat die moet doen!

Wanneer je je sleutels kwijt bent geraakt, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer kan je de Chipolo vermelden als ‘vermist’. In de app kan je dan op de kaart zien waar deze voor het laatste is gezien. De app is extra handig als veel meer mensen de Chipolo’s gaan gebruiken. Wanneer mensen met een Chipolo langs jouw Chipolo loopt wordt dit opgemerkt door de server. Stel dat je jouw sleutelbos dus verliest in een rijdende trein en een gebruiker zit hierin, dan wordt de locatie steeds vernieuwd en nauwkeurig weergegeven.

Voordeel van de nieuwe Chipolo’s is dat ze een batterijduur hebben van maar liefst twee jaar. Een flinke verbetering van de vorige versie met een duur van zes maanden.

 

Conclusie

Een Chipolo koppelen en vastmaken een iets wat je vaak kwijt bent is erg handig. De Chipolo is verder geen bijzonder product, maar wel erg bertrouwbaar. Hij doet gewoon wat hij moet doen. Een Chipolo is verkrijgbaar voor €25 en een 4 pack kost €60.

Chipolo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

3 reacties

  1. Op de Homepagina staat het artikel onder de noemer van GPS Navigatie
    Dat is zeer verwarrend omdat deze Chipolo helemaal geen gps tracker is maar enkel via Bluetooth werkt. Zelfs de naam tracker vind ik al misplaatst, maar ok…

    1. Daar heb je helemaal gelijk in Stef! De Chipolo hoort niet thuis in de categorie GPS Navigatie. Excuses….. Een klein foutje van de zaak. Echter vind ik de naam tracker niet misplaatst, maar juist passend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.