Arjan Olsder
Arjan Olsder

Culinair multitasken op de AEG MaxiSensePlus inductiekookplaat

Er zijn er die zweren bij gas, maar voor de elektrische kokers heeft AEG ons gisteren een prachtige innovatie laten zien. Het gaat om de nieuwe MaxiSensePlus inductiekookplaat. Deze plaat is niet alleen voorzien van een touchscreen, maar ook van een dynamisch in te delen oppervlak met inductiespoelen.

Traditionele kookplaten met inductiespoelen beschikken vaak over enkele zone’s waar je jouw pannen op kwijt kunt. Gebruik je een braadslede, kun je deze soms zelfs combineren. Met de AEG MaxiSensePlus gaat dit alles een stuk verder.

AEG-MaxiSensePlus-Inductie-Kookplaat-Vol

Aan de rechterkant van deze kookplaat heeft AEG een groot aantal kleinere inductiespoelen tegen elkaar aan geplaatst. Hierdoor past de kookplaat zich beter aan op het oppervlak van de pan. Op het display is dan via het touchscreen de temperatuur in te stellen. Verplaats je de pan op het oppervlak, herkent de MaxiSensePlus deze beweging en zal de nieuwe locatie tot de ingestelde temperatuur verwarmen.

Tijdens de demonstratie zag ik hoe vlekkeloos het verplaatsen van pannen werkte. Indrukwekkend was vooral hoe het touchscreen nauwkeurig de positie van de pan wist te volgen. Het is de eerste generatie kookplaten met touchscreen en dan maakt AEG meteen al een goede start. Het enige dat nog beter kan is de kijkhoek van het display. Deze vond ik zelf wat tegenvallen. Maar nogmaals, het was maar een korte eerste indruk en het is vooral de functie en het comfort waar de AEG MaxiSensePlus indruk weet te maken.

AEG-MaxiSensePlus-Touchscreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.