Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

AEG ProCombi Plus laat je stomen en appen in de keuken

Woensdag demonstreerde AEG ons haar nieuwe ProCombi Plus ovens. Ovens om in te braden, te bakken, te stoven en te stomen. De toplijn in dat segment beschikt zelfs over een touchscreen met recepten en vanaf september komt daar een Android en iOS app bij.

In de jaren 90 introduceerde AEG al de eerste stoomovens voor in de ‘gewone’ keuken en sinds die tijd is AEG deze verder blijven ontwikkelen. Zo bevatten de nieuwste generaties stoomovens een vochtsensor om te voorkomen dat er teveel of te weinig stoom in de oven is.

Natuurlijk wilde wij ook weten hoe het zit bij het openen van de klep, wanneer gerechten klaar zijn. De stoom afkomstig uit vaatwassers is immers killing voor houten keukenkastdeurtjes. De ProCombi Plus stoomovens zullen de hoeveelheid stoom aan het einde van de bereiding minimaliseren om zo jouw keuken te sparen. Natuurlijk gaat AEG er vanuit dat je niet tussentijds de klep opent ;-).

AEG-ProCombi-Plus-Stoomoven-Display

De 60CM uitvoering van de AEG ProCombi Plus kan optioneel voorzien worden van TFT touchscreen. Deze bevat een volledig receptenboek inclusief foto’s van hoe jouw recepten er uiteindelijk uit moeten zien. De oven zal zelf de juiste stand voor de recepten instellen. Hierdoor kun je bij het instellen zelf geen fouten meer maken.

In september van 2015 is AEG van plan om haar connectivity app te lanceren. Ook deze app was aanwezig en AEG liet ons zien hoe je gemakkelijk recepten van en naar de oven stuurde. Ook kunnen boodschappenlijstjes worden opgesteld en AEG droomt er al van om deze te integreren met het boodschappenlijstje van Appie.

Helemaal spectaculair was de camera in de ProCombi Plus oven. Deze zit in de achterkant van het handvat weggewerkt waardoor je overal ter wereld kunt zien wat er in de oven ligt. Top!

Nieuwsgierig? Tijdens dit seizoen van MasterChef gebruiken de koks de simpele uitvoering van deze stoomoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.