Microsoft toont de HoloLens holografische headset

Ook Microsoft stort zich op augmented reality hardware, maar pakt dit met haar HoloLens heel anders aan dan Sony, Razer en Oculus. Microsoft kiest namelijk niet voor een headset die je afsluit van de wereld, maar één die 3D beelden in jouw wereld kan projecteren. Daarmee is het een soort van Google Glass, maar dan voor twee ogen.

De nieuwe HoloLens headset is een enorme skibril met een berg aan eigen hardware. Natuurlijk gaat het dan om sensoren om te weten hoe de bril in haar omgeving wordt gehouden, maar ook camera’s die de omgeving in 3D aftasten om zo te kunnen bepalen waar hologrammen kunnen worden geplaatst.

Om dit te doen draait de HoloLens natuurlijk op Windows 10. Het nieuwe OS dat op allerlei hardware moet functioneren. Daarmee kan de HoloLens ook echt autonoom werken. Er is zelfs zoveel vertrouwen in de HoloLens technologie dat Nasa meewerkt aan de ontwikkeling waardoor Nasa’s wetenschappers snel toegang hebben tot deze technologie om het maanlandschap op hun bureau te plaatsen.

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

Microsoft biedt met de HoloLens ook een uitdaging aan de creatieven onder ons. Microsoft zal de HoloStudio software meeleveren waarmee je zelf ook hologrammen voor de HoloLens kunt maken. De HoloLens zou rond de lancering van Windows 10 in de schappen moeten liggen. Welk prijskaartje eraan komt te hangen is nog onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.