IFA: Samsung en Oculus presenteren de Gear VR

Samsung heeft nog een primeur (al was ook dit product deels al gelekt). Samen met Oculus (de bedenker van de Oculus Rift) heeft het namelijk de Gear VR aangekondigd. Daarmee is dit de eerste Oculus headset die echt groot verkrijgbaar is.

Om gebruik te maken van de Oculus ervaring die de Gear VR te bieden heeft, schuif je de Galaxy Note 4 in de bril. Het display van de Note 4 zal dan gebruikt worden om beide ogen van beeld te voorzien.

Gear-VR-Voor

Door de hardware van de Galaxy Note 4 te gebruiken, kan de Gear VR uit relatief weinig hardware bestaan. Samsung gaat de Gear VR dan ook verkopen voor €199 of €149 in combinatie met een Samsung game controller. Pak daar de prijs van de Galaxy Note 4 bij en je haalt voor minder dan €1.000 een complete VR ervaring in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram