Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony’s Project Morpheus brengt VR naar de Playstation 4

Sony ontwikkelde in het verleden al brillen met 3D displays, die geheel toevallig ook met de Playstation 3 en 4 werkten. Met Project Morpheus tilt Sony dat idee naar een hoger platform en lijkt virtual reality een stuk dichterbij te komen. Het project ligt nu dan ook bij Sony Computer Entertainment.

De bril bevat namelijk niet alleen Full HD displays die een 3D beeld op jouw netvlies projecteren, maar de bril bevat ook head tracking. Niet met moeilijke sensoren die de bril verzwaren, maar met behulp van de Move technologie van SCE.

Door een correcte toepassing hiervan is het mogelijk om de game ervaring nog realistischer te maken. In combinatie met de Move controller worden ook jouw handen en armen echt zichtbaar in een game. Bovendien werkt Sony aan 3D Audio voor Project Morpheus om het realisme nog verder te vergroten.

De bril maakt gebruik van een HDMI en USB aansluiting (de PS4 heeft maar één HDMI poort). Qua displays krijgt ieder oog 960×1080 pixels. Sony maakt dus gebruik van 1080i voor deze bril. Het blikveld is met 90 graden enorm.

Er zijn al wel wat ontwikkelaars die met Project Morpheus mogen spelen, maar Sony werkt nog aan een definitieve software development kit voor de bril. Daarmee bevestigd Sony ook dat de bril er echt moet komen, al zijn details op dat gebied nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.