Na het nieuwe rijden maken we ons klaar voor het slimme rijden. Na de MyJini waar we afgelopen week al over spraken is er opnieuw een project dat gebruik maakt van de ODB2 poort in auto’s na 1996. Ditmaal is het de Akolyt die zelfs 112 kan bellen als je een ongeluk hebt gehad.

In tegenstelling tot de myJini maakt de Akolyt geen gebruik van een eigen GPRS verbinding, maar communiceert de dongle direct met jouw smartphone. Dit doet hij real-time waardoor jouw smartphone jou kan trainen om een betere/zuinigere bestuurder te worden.

Daarnaast zal de Akolyt je helpen om een logboek van jouw kilometers bij te houden. Handig voor de declaraties bij de baas ;-). Foutcodes van de auto worden ook direct zichtbaar zodat je weet wanneer je misschien toch even langs de garage moet.

Beschikbaarheid

Akolyt is een IndieGoGo project. Vanaf $79 doe je mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.