Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Falling Skies Seizoen 3 met 4.5 sterren.

The Good
  • Sterke cast
  • Goede verhaallijn


Het einde van de wereld blijft een boeiend onderwerp. Of het nou om The Last Ship of The Walking Dead gaat, het menselijk leiden blijft boeiend. Voor iedereen die de constante tegenvallers en brute moordpartijen zat is, presenteert Warner Bros. alweer het derde seizoen van Steven Spielberg’s Falling Skies.

In het eerste seizoen maakten we kennis met de familie Mason. Vader Tom Mason (Noah Wyle) staat aan het hoofd van de famile en samen met zijn zoons Matt (Maxim Knight), Ben (Connor Jessup – Shameless) en Hal (Drew Roy). De hele familie lijkt een sterke band te hebben met de buitenaardse bezoekers.

Zo zien we in seizoen één dat Ben is ontvoerd en een harnas heeft gekregen waardoor hij een slaaf van de aliens is. Na zijn bevrijding konden ze het harnas niet helemaal verwijderen. De delen die overblijven geven hem superkrachten en laten hem met de aliens praten.

Aan het einde van seizoen twee is Hal, de oudste van de drie, aan de beurt. Hij blijkt een oogworm te hebben opgelopen. Een parasiet die zijn lichaam kan overnemen en in dit seizoen een berg problemen veroorzaakt.

Maar terug naar de opening van seizoen drie, of liever gezegd de afsluiting van seizoen 2. Door sabotage wist een nieuw buitenaards ras op aarde te landen, recht voor Tom Mason. Zonder te weten wie het waren en wat hun bedoelingen werden, werd het tweede seizoen afgesloten.

Het derde seizoen begint ruim 7 maanden later. Kennelijk hebben Tom en de nieuwe aliens al handen geschud want nu weten we dat hun volk de naam Volm draagt en dat de oude aliens Espheni worden genoemd. De Volm, maar ook rebellen onder de Espheni werken nauw samen met de mensen om de slechte Espheni aan te vallen. Toch is er vele onrust in het kamp. De Volm is een technisch zeer geavanceerd ras. Wat is de reden dat ze de mensen helpen in hun strijd? Met name onruststoker John Pope (Colin Cunningham) weet de boel weer flink op te stoken, maar blijft essentieel in het succes van de groep.

Ik noemde het al eerder, Falling Skies is geen apocalyptisch drama zoals we dat van series als The Walking Dead kennen. Natuurlijk zijn er de nodige tegenslagen voor de groep, maar hoop en familie blijft de boodschap. Hierdoor blijft de serie een positieve vibe hebben en dat geeft mij als kijker toch een lekker gevoel.

Extra’s

Ook de extra’s zijn weer heel interessant. Zo vinden we op de disc onder anderen 2nd watch, een talkshow van Will Wheaton (Star Trek, Big Bang Theory) over de serie, een special over Karen, één van de belangrijkste tegenstanders en veel behind the scenes materiaal.

Conclusie

Zo sterk als de cliffhanger van seizoen 2 eindigt het niet in seizoen 3. Toch zit ook seizoen drie weer ijzersterk voor elkaar en zit deze weer vol kleine maar geniale verhaallijnen. Een heerlijke serie voor het einde van het jaar.

Check Falling Skies seizoen 3 bij Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.