Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Walking Dead Seizoen 4 (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel meer ruimte voor de karakters
  • The Govenor belooft weer een nieuwe uitdaging voor de groep

THE BAD

  • Hier en daar zitten wat losse eindjes in het verhaal die de nieuwsgierigheid prikkelen.

Het was spannend in seizoen 3 toen de groep overlevenden in The Walking Dead het moesten opnemen tegen ‘The Govenor’. Hoewel de groep al vaker last heeft gehad van vijandelijke mensen, leek dit wel een beetje de eindbaas te zijn, maar gelukkig wist de groep ook dit te overleven.

In seizoen 4 starten we weer achter de gevangenismuren waar de groep prima lijkt te leven. Er word voedsel verbouwd op de akkers, er is wat slachtvee dat wordt gefokt, kinderen krijgen les en er is een raad die beslissingen neemt die gaan over de toekomst van de groep. Natuurlijk vooral gevormd door bekende figuren als Hershell en Rick.

Waar ook het derde seizoen duidelijk gesplitst werd over twee keer acht afleveringen, zit nu ook een duidelijke scheiding tussen de eerste, en tweede vier afleveringen. Tijdens de eerste vier afleveringen moet de groep het opnemen tegen een dreiging van binnenuit terwijl we in de tweede serie van vier afleveringen opnieuw The Govenor tegenkomen en ineens zijn verhaal gaan beleven. Wat zijn terugkomst voor de groep gaat betekenen laat ik even in het midden.

Het vierde seizoen van The Walking Dead is ook weer eens een seizoen met hoop. Ontmoette de groep in het eerste seizoen nog een wetenschapper die meer wist over het zombievirus, kruist nu opnieuw een wetenschapper de weg van de groep.

De schrijvers van de serie hebben in dit seizoen ook veel meer tijd gestoken in het ontwikkelen van de karakters die we tegenkomen. Hierdoor begint het drama steeds persoonlijker te worden. Toch zijn er ook een hoop losse eindjes die het verkennen waard zouden zijn geweest.

Extra’s

eOne heeft de Blu-Ray schijfjes met afleveringen volgepropt met audiocommentaren. Daarnaast zijn er de nodige extra’s op een vijfde disc geperst. Voor fans is de Blu-Ray daarmee wederom een goede investering geworden.

Conclusie

De serie The Walking Dead is ijzersterk en dit seizoen is er eindelijk ruimte om karakters verder uit te diepen, hoewel daar ook meteen wat gemiste kansen liggen. Toch heeft dit weinig invloed op mijn drang om het verhaal zo snel mogelijk te willen ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.