Review: Falling Skies (Blu-Ray/DVD)

Wanneer de wereld vergaat, kan dat doorgaans maar aan twee dingen liggen. Of het zijn zombies die de mensheid consumeren, of het is alien scum dat iets van ons nodig heeft. In Falling Skies gaat het om dat laatste.

Alien scum heeft de mensheid weggevaagd. Nouja, iedereen die verzet bood, want dat waren de gemakkelijke doelwitten. Iedereen die wist te schuilen, lijkt het wel overleefd te hebben en die mensen, die spelen de hoofdrol in Falling Skies.

Falling Skies draait om een groep mensen die rond trekken in de hoop voedsel, wapens en onderdak te vinden. Daarbij speelt zich een interessant spel tussen aliens en mensen af. De aliens zijn namelijk niet met zoveel dat ze met honderden op de mensen af kunnen stormen. Ook de aliens moeten dus hard werken om de mensen die overgebleven zijn in de val te lokken.

Onduidelijk aan het begin van de serie is waarom de Aliens naar onze planeet zijn gekomen. We weten alleen dat ze kinderen ontvoeren. Dit weten we doordat ze Matt Mason (Maxim Knight), de jongste zoon van Tom Mason (Noah Wyle) gevangen hebben genomen. Hij blijkt als slaaf voor de Aliens aan het werk gezet te zijn.

Tom Mason speelt een belangrijke rol binnen de groep overlevenden. Als geschiedenisleraar heeft hij zich gespecialiseerd in Amerikaanse veldslagen en probeert de strategieën van de Aliens vaak te vertalen naar die van grote leiders op het slagveld. De hoeveelheid historisch correcte feiten die voorbij komen geeft de serie dan ook een diepere laag voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.

De serie bevat nogal wat acteurs die we nog niet goed kennen. In het begin is dan ook duidelijk merkbaar dat de cast blockbuster-ervaring lijkt te missen. De hele dynamiek binnen het gezin van Mason voelt gewoon niet realistisch aan. Na de derde uitzending lijkt dit te veranderen. Niet alleen ik als kijker, maar ook de acteurs lijken de wereld waarin ze spelen veel beter te begrijpen en ook het acteerwerk van John Pope (Colin Cunningham) liften de serie naar het niveau dat ik wil weten hoe het verder gaat. Vooral het open einde van Falling Skies is een cliffhanger die vraagt om een vervolg. Een vervolg dat er zeker komt.

Falling-Skies-Unboxed

Extra’s

Qua extra’s is de serie niet heel rijk. Er zijn wel wat commentaren die je aan kunt zetten, maar het meest interessant is toch echt de sneak peak richting het tweede seizoen.

Conclusie

Voor mij had Falling Skies niet de start die ik hoopte. Met name de eerste twee uitzendingen brachten me aan het twijfelen. Gelukkig begon het verhaal tegen het einde van de derde aflevering wel weer spannend te worden en tegen het einde van de serie werd duidelijk dat Falling Skies mij toch enorm heeft weten te boeien. Op naar seizoen 2 dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Boeiend verhaal
  • Aardige special effects
  • Aan het einde zijn de intenties van de aliens nog niet duidelijk

THE BAD

  • De eerste twee afleveringen zijn kwalitatief niet vergelijkbaar met de rest van de serie.
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram