Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Dyson DC62 Animal Pro (Snoerloze stofzuiger)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Bredere vloerzuigmond
 • Grotere zuigkracht
 • Stiller
 • Filtert meer vuil
 • Gemakkelijk schoon te houden

THE BAD

Hier op de redactie zijn we fan van ‘het nieuwe zuigen’. Het stofzuigen zoals we dat voor het eerst deden met de Dyson DC35 en tot voor kort met de DC45. Waarom de DC62 toch weer beter is lees je vandaag allemaal. Ja, zo houden we de redactievloer graag schoon.

Unboxing

Dyson levert de DC62 Digital Slim stofzuiger in verschillende uitvoeringen. Wij mochten de Animal Pro uitvoering van de DC62 testen. Deze komt met speciale haarborstel voor dieren. Er is ook een DC 62 Up Top uitvoering met een speciale borstel om de bovenkant van bijvoorbeeld schilderijen en kastjes te kunnen zuigen. Daarnaast is er nog de standaard uitvoering die soms net even iets goedkoper is.

Het enige dat we missen bij de unboxing is een soort van klem waarmee we de Animal Pro borstel kunnen ophangen. Bij de DS45 mistten we ook al een klem voor de Up Top borstel. Het oplaadstation heeft namelijk maar plek om twee accessoires in op te bergen en de derde zit in de DC62 zelf. Jammer dat Dyson nog steeds geen rekening houdt met het vierde accessoirestuk.

Design

Op het eerste gezicht zien wij ook wel dat de DC62 sprekend op haar voorgangers lijkt, maar dat verandert wanneer ze naast elkaar staan. De DC62 is namelijk iets groter geworden door een nieuwe, krachtiger V6 motor. Daarnaast heeft Dyson nu 15 cyclonen verdeeld over twee lagen. Hierdoor wordt nog meer stof uit de lucht gehaald.

Ook het uitwasbare stoffilter is verplaatst en zit nu midden-boven in de machine. Doordat hij nog steeds met de hand uitwasbaar is, hoef je dus geen filters te kopen zoals bij andere zakloze stofzuigers.

De gemotoriseerde vloerzuigmond is ook aangepast. De nieuwe borstel lijkt veel minder gevoelig voor lange haren te zijn geworden. Ook schrobt de borstel beter over harde vloeren. Een andere wijziging heeft wederom met de motor van de DC62 te maken. De vloerzuigmond is namelijk een stuk breder geworden en hierdoor ben je gewoon sneller klaar met zuigen.

De aan-uit knop is compleet vernieuwd. Deze moet je nog steeds ingedrukt houden tijdens het zuigen, maar reageert een stuk sneller. Hierdoor is het veel minder vervelend om deze lang in te drukken.

Tenslotte heeft Dyson ook het accupakket aangepakt. Het nieuwe accupakket biedt een reguliere gebruiksduur van 26 minuten. Veel langer dan de gemiddelde zuigbeurt duurt. In de MAX stand kun je nu zes minuten zuigen met extra kracht, al is dat lang niet altijd nodig. Helaas kan de accu niet meer handmatig worden verwijderd.

Oplaadstation

Om het geheel netjes op te bergen en op te laden levert Dyson weer een oplaadstation mee. Hiermee is de DC62 met drie van haar accessoires keurig op te hangen. Door de accutechniek is tussendoor laden geen probleem en is de DC62 altijd klaar voor gebruik. Hierdoor gebruik je hem dus ook om ‘even snel’ wat rotzooi weg te zuigen.

Dyson DC62

De ervaring

Als vader van twee kleine kinderen wordt ik regelmatig geconfronteerd met schoentjes vol zandbakzand en lunchpartijtjes waarbij meer hagelslag op de grond dan op de boterham ligt. Vroeger was het in dit soort situaties altijd balen. Goedkope kruimelzuigers hadden een lege accu, of een hele slechte en die bakbeesten van gewone stofzuigers moesten eerst letterlijk worden uitgepakt en aangesloten voor je die kleine beetjes rotzooi kon opruimen.

De DC62 is het beste van de kruimelzuiger gecombineerd met de zuigkracht van een reguliere stofzuiger. Doordat hij altijd klaar hangt pak je hem even snel om dit soort kleine ongelukjes op te ruimen. Daarnaast ligt hij ook regelmatig naast de werkbank als ik aan het klussen ben of neem ik hem mee naar buiten om de auto schoon te maken. De DC62 blijkt een ware alleskunner.

Conclusie

Vanaf de lancering van de DC35 ben ik al een fan van het werk van Dyson. Hoewel de DC45 een kleine maar goede stap voorwaarts betekende, maakt Dyson met de DC62 eindelijk weer een forste stap. De nieuwe vloerzuigmond is een stukje breder, stiller en minder gevoelig voor haren. Perfect, want dit is altijd al het meest belangrijke accessoire geweest. Daarnaast is de Animal Pro een enorm handige toevoeging om bekleding vrij te houden van katten- en hondenharen.

Check de Dyson DC62 bij Bol.com.

10 reacties

  1. De battery is prima te verwisselen. 2 schroefjes losdraaien en de battery is er uit te schuiven. Een nieuwe/ reserve battery is op diverse plaatsen online te koop voor een prijs vanaf ca € 51. Via chinese webshop exemplaren van goede kwaliteit vanaf ca € 30.
   Typenummer van deze batterij (powerpack) is: 965557-06

   1. Correctie: artikelnummer is: 965874-02

    Bovengenoemd nummer is van de DC45.

    Overige informatie klopt en geldt voor beide uitvoeringen

 1. Deze Dyson stofzuiger vind ik heel fijn. Twee katten en vloerbedekking in de woonkamer leek eerst niet zo’n sterk plan, maar met deze Dyson stofzuiger is dat zo weer schoon. Ik vond stofzuigers eerst altijd wat prijzig, maar ik vond bij Bol.com een mooie aanbieding. Ik zou dus altijd eerst even rondkijken of de Dyson stofzuiger niet ergens voor mooie prijs te krijgen is.

 2. Laat de PRO maar weg….
  Door de schitterende vormgeving en de enthousiaste verkoper hebben we deze stofzuiger gekocht voor een huishouden met 3 katten. Na 1.5 jaar waren de borstels al versleten en kreeg ik een nieuwe toegestuurd. So far so good… Totdat er niets meer draaide en ik me vervolgens een fluffie borstel heb laten aansmeren zonder korting. Want dit zou veel beter gaan op de vlakke grond. Na 2 jaar ging ik buiten de garantie en wilde we wat anders. Niets draaide meer en als kruimeldief (kort) weg zuigkracht. Ik heb Dyson gevraagd om een nieuwe (met snoer !) te willen kopen tegen korting want de keuze van dit type was de foute keuze. Ik kreeg maarliefst 15% korting op de nieuwe aanschaf. Waardeloos dus. Schade 450+75 = 525 euro en ik sta met lege handen. Zeer slecht te spreken over deze Dyson en de aftersales. Niet doen dus.

  1. Heb je al contact opgenomen met Dyson? Die support jongens weten echt heel veel hebben we gemerkt. Ook wij bellen weleens met Dyson support tijdens het testen van hun producten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.