Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Bluelounge Kickflip met 5 sterren.

The Good
  • Past perfect op de MacBook Pro
  • Mooi plat wanneer je hem niet gebruikt
  • Past prima in je laptop tas


De MacBook Pro is een prachtige computer om mee te werken, maar hij heeft hetzelfde probleem dat alle andere ultrabooks hebben. Wanneer je hem op tafel legt, ligt het toetsenbord plat en dat tikt gewoon niet lekker. Tot voor kort reden genoeg om een extern keyboard te pakken, maar de Bluetlounge Kickflip lost dit wel heel handig op.

Unboxing

De Bluelounge Kickflip zit alleen in haar verpakking. Meer dan de Kickflip zelf heb je ook niet nodig, dus dat is prima. Er zijn twee maten van de Kickflip. Een 13 inch variant en een 15 inch variant. Beiden op maat gemaakt voor de MacBook Pro.

Bluelounge-Kickflip-Packshot

Design

Het design van de Kickflip is simpel en slim. De standaard wordt met een soort gecko-tape op je MacBook Pro geplakt. Hierdoor kun je hem zonder plakresten verwijderen wanneer hij toch net even in de weg zou kunnen zitten. Doe je dit niet, vormt hij een zwarte plaat op de achterkant.

Ga je de Kickflip gebruiken om je MacBook Pro te verhogen, klap je simpelweg de onderste helft van de Kickflip naar achteren. Hiermee verhoog je de MacBook aan de achterkant met zo’n vier centimeter.

Bluelounge-Kickflip

Wanneer de Bluelounge Kickflip niet in gebruik is, is hij plat genoeg om in vrijwel iedere laptoptas meegenomen te worden. Heel af en toe kan een ‘flap’ achter de Kickflip blijven haken, maar dat is echt geheel afhankelijk van het model tas dat je gebruikt.

Bluelounge-Kickflip-MacBook-Pro-PlatPC gebruikers

Helaas is het niet mogelijk om de Bluelounge Kickflip op non-MacBook’s te gebruiker. Bluelounge heeft de Kickflip namelijk een gebogen design gegeven dat meeloopt met de buiging aan de onderkant van de 13 inch en 15 inch MacBooks. Hierdoor heeft de Kickflip simpelweg geen grip op een laptop die aan de onderkant plat is of een andere buiging heeft. Collega Arjan is hiermee aan het testen geweest, maar kreeg dit helaas niet werkend.

Conclusie

De Bluelounge Kickflip is misschien wel de meest praktische gadget voor jouw MacBook Pro. Het beetje lift dat je aan de achterkant van je MacBook krijgt zorgt ervoor dat de tikervaring vele malen beter wordt. Het is alleen jammer dat Bluelounge deze niet in brushed aluminium uitbrengt zodat hij nog beter bij het design van de MacBook Pro zou passen. Desalniettemin een aanrader voor alle MacBook Pro gebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.