Google’s Cardboard VR doos krijgt een eigen Google Play categorie

Samsung en Oculus zijn net begonnen met de distributie van de Gear VR bril. Een bril waar je een Samsung Galaxy toestel in schuift om daarna een Oculus Rift achtige ervaring te beleven. Tijdens Google I/O gaf Google alle ontwikkelaars daar een kartonnen versie van de Gear VR die zo goed werkt dat er nu een aparte categorie met Cardboard apps is toegevoegd.

Hoewel je Google’s versie van Cardboard nergens kunt kopen, zijn er al diverse fabrikanten die complete of doe-het-zelf pakketten verkopen op basis van Google’s specs. Echt veel materiaal is immers niet nodig. Het meest lastige is hoe je aan de juiste lenzen kunt komen.

Heb je het karton eenmaal in elkaar zitten, dan beschik je over een Samsung Gear VR-achtige oplossing, zonder de investering en de verplichting om een Samsung smartphone te gebruiken. Het aantal apps is behoorlijk groot, dus wellicht is dit een mooi projectje om je kerstvakantie mee te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events