Arjan Olsder
Arjan Olsder

De’Longhi komt met een nieuwe, olieloze, friteuse

Gister kondigde De’Longhi haar nieuwe Multifry lijn aan. Een nieuwe serie friteuses voor iedereen die wenst zonder olie te frituren. We bespraken hier al eens de Actifry van Tefal en de AirFryer van Philips. Beiden geschikt voor frietjes, maar beiden ook heel anders. Ook De’Longhi biedt de mogelijkheid om haar Multifry voor andere doeleinden te gebruiken.

Wanneer je friet uit de vriezer gaat bakken, heeft de De’Longhi Multifry geen olie nodig. Voor verse friet gebruik je 14ml olie op 1KG aan friet. Het vetgehalte van friet komt dan op 2,8%. De Multifry is duidelijk gericht op familiegebruik. Je kunt in één keer 1,5KG diepvriesfriet of 1,7KG verse friet bakken.

DeLonghi-Multifry

Op basis van de informatie die De’Longhi over de nieuwe Multifry geeft, lijkt het erop dat ze net als bij de Tefal Actify gebruik maken van een automatische mengarm. Het voordeel hiervan is dat je hem voor vele andere schotels kunt gebruiken. van risotto tot roerbakken.

Het onderscheidend vermoren lijkt te zitten in de opbuuw van de Multifry. Van boven wordt warme lucht de schaal in gestuurd. De pan wordt echter ook van onderen verwarmd. De’Longhi levert ook een app met recepten die met de Multifry te bereiden zijn.

Beschikbaarheid

De De’Longhi Multifry lijn ligt nu in de winkel. Deze start bij €159 en loopt door tot €229.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.