Test: Tefal ActiFry Mini FZ2000

Tefal heeft veel succes met de Actifry-lijn die het mogelijk maakt om ook eindelijk eens gezond te frituren. Dit jaar werd de lijn echter aangevuld met de ActiFry Mini FZ2000. Een speciale uitvoering voor de kleine gezinnen of kleine keukens.

Unboxing

In de doos van de Actifry Mini zit natuurlijk een handleiding, maar ook een leuk receptenboek en een olielepel. De pan van de Actifry en de automatische roerarm zitten al in de frituurpan. Al met al een mooi compleet pakket.

Tefal ActiFry Mini FZ2000

Receptenboekje

Tefal promoot gezond koken, zo ook met deze Actifry. Het bijgesloten kookboekje moet je dan ook vooral leren om gezond te koken. Dat laatste beperkt zich trouwens niet tot de standaard frituur functie, maar laat je ook roerbakken en de Actifry Mini deel uit maken van grotere, complexere recepten. Erg inspirerend dus.

Doseerlepel

Ook deze Actifry kent weer een doseerlepel. De lepel van de grote Actifry bevat een gat zodat je deze op de roerarm kunt opbergen wanneer je de ActiFry Mini niet gebruikt. Bij de ActiFry Mini is dat niet het geval. Hoewel de roerarm wel nog steeds ruimte biedt voor de oude lepel, ontbreekt het gat in de nieuwe. Je moet hem dus los in de pan leggen.

Werking

De werking van de Actifry is heel makkelijk. Afhankelijk van wat je gaat frituren of roerbakken, stel je de tijd in. Dit doe je via de + en - knoppen naast het display. Daarna zet je hem aan en is het een kwestie van wachten.

Tefal ActiFry Mini FZ2000

De roerarm is erg belangrijk voor het succes van de Actifry. Deze zorgt ervoor dat frites rondom mooi kunnen bakken. Iets dat het alternatief van Philips niet heeft. Toch heeft dit ook een nadeel. Kroketten en andere snacks draaien kapot in de ActiFry Mini. Voor de gewone Actifry heeft Tefal dan ook een speciaal accessoire voor snacks bedacht.

Nu weer terug naar de voordelen van de roerarm. Je kunt met het grootste gemak roerbakken in de ActiFry Mini. Je gooit gewoon alle ingrediƫnten erin en dan is het een kwestie van wachten tot het geheel klaar is. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt om moeilijk te doen.

Schoonmaken

Met de snelle luchtstromen in de ActiFry Mini kan het niet anders dan dat er wordt gespat. Tefal raadt het niet aan, maar de pan kan in de vaatwasser. De deksel en andere delen van de bovenkant zijn uit elkaar te halen zodat je deze tot op het eerste filter zelf kunt reinigen. Hij vervuilt niet heel snel, maar het is wel fijn dat Tefal hier goed over heeft nagedacht.

Tefal ActiFry Mini FZ2000

Conclusie

Met een laadcapaciteit van 0,6 kilo is de ActiFry Mini echt een machine voor een tweepersoons huishouden. De aanwezigheid van de roerarm blijft een geniale vinding van Tefal hoewel het jammer is dat je voor de kroket nog altijd een ouderwetse frituur klaar moet hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker klein
  • Simpel in gebruik
  • Inspirerend receptenboek

THE BAD

  • Geen lepelhouder
  • Geen mogelijkheid voor snacks
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram