De smaak van: Nespresso Variations 2014 Chocolate Mint

Het einde van het jaar is aangebroken en traditioneel komt Nespresso dan weer met drie exclusieve variations. Vandaag heb ik de nieuwe Chocolate Mint getest. Een koffie voor iedereen die van After Eight koekjes houdt.

In 1988 kocht het grote Nestlé koekjesbakker Rowntree in Engeland. Rowntree brengt sinds 1962 de bekende After Eight koekjes op de markt. Koekjes met een dunne laag chocolade en een mintvulling. Een typische smaak die je maar net moet liggen. Misschien wel dé reden dat ik deze smaaktest mag doen.

IMG_0004

Ook onderdeel van Nestlé is namelijk het grote Nespresso. Een merk waar we hier op de redactie altijd erg enthousiast van worden. Deze winter komt Nespresso met de Nespresso Variations 2014 Chocolate Mint. Een koffiesoort die wel heel sterk doet denken aan de bekende After Eight koekjes. Het is bijna jammer dat ze die naam niet gewoon op het cupje hebben gezet. Iets dat concurrent Tassimo van het eveneens grote Mondelēz International wel met al haar cupjes doet.

De cupjes van de Variations 2014 Chocolate Mint bestaan uit een melange van gebrande, gemalen koffiebonen en natuurlijke chocolade- en muntaroma’s. De chocoladesmaak hangt, net als die van de After Eight koekjes, sterk tegen pure chocolade aan. Het mintsmaakje is wat minder aanwezig dan in de koekjes, maar toch niet te missen in het geheel aan smaken. Dit maakt de koffie fris en dat is wennen voor een koffieleut. De koffieboon heeft een intensiteit van 6.

De Nespresso Variations 2014 Chocolate Mint is nu tijdelijk te bestellen bij Nespresso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.