GadgetGear.nl

De smaak van: Coca-Cola Life

Ineens is hij er. Een nieuw groen blikje. Nog niet in het schap van de supermarkt, maar al wel bij ons op de redactie. Daar ontvingen we afgelopen week een tasting kit om de nieuwe, gezondere, cola te ontdekken.

Coca-Cola Light

In 1982 introduceerde Coca-Cola in de VS de Diet Coke ofwel Coca-Cola Light. Een cola zonder suikers, maar met aspartaam en acèsulflame-k als zoetstoffen. Waar een gewoon blikje Coca-Cola (want we praten niet over 100ml in dit verhaal, maar over 330ml) zorgen de suikers voor een totaal van 139 calorieën. In Coca-Cola Light werd dit teruggebracht naar 1 calorie. Er was alleen één probleem. Het gros van de mannen (lees ik) houdt niet zo van het bijbehorende zoetsmaakje. Daarnaast klinkt Light ook wel een beetje vrouwelijk.

Coca-Cola Zero

In 2005 introduceerde Coca-Cola dan ook Coca-Cola Zero als alternatief voor de man. Een stoer, zwart blikje met eveneens 1 calorie. Hoewel dezelfde zoetstoffen worden gebruikt, ligt de smaak een stuk dichter aan het rode origineel. Zelf ben ik echt een fan van deze cola omdat ik simpelweg veel cola drink en toch niet al teveel calorieën binnen wens te krijgen. Toch laar ook Zero nog genoeg reden om na een flinke sportsessie op een warme dag, naar een heerlijk gekoeld rood blikje te grijpen.

Coca-Cola Life

In 2015 hoopt Coca-Cola duidelijk dat ik me ook daarin aanpas. Coca-Cola Life wordt namelijk de compensatiecola. Coca-Cola grijpt voor dit blikje namelijk naar de Stevia plant. Stevia is een prijzige, maar goede vervanger van suikers. Het is namelijk vele malen zoeter zonder de bijbehorende calorieën te bevatten. Coca-Cola Life is dan ook een mix van suikers en stevia geworden. Het resultaat is een Coca-Cola rood alternatief van nog maar 89 calorieën per blikje.

Coca-Cola-Energie

De tasting

Maar nog belangrijker, de smaaktest. De Coca-Cola Light en Zero pikte ik zonder moeite uit een blinde test. De aspartaam is in beiden duidelijk te proeven. Je krijgt wel de cafeïneboost van een goed glas Cola, maar de zoete nasmaak van het rode blikje blijft afwezig.

Coca-Cola Life IMG_0076

Overgebleven zijn de Coca-Cola Rood en de Coca-Cola Life. En dan wordt het ineens toch wel heel lastig. Er is een verschil, maar dit is zo klein dat het mij niet lukt om de twee uit elkaar te halen. En dit is precies het effect waar Coca-Cola zich met Life op lijkt te richten. Eindelijk een echte gezondere keuze zonder merkbaar op smaak in te leveren. Dat bij qua calorieën nog niet in de buurt komt van Light en Zero is jammer, maar we zijn op de goede weg. Ik ga komend jaar in ieder geval de rode blikjes vervangen voor de rode :-).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.