De CI+ is een heerlijke uitvinding. Je kunt je mediabox en bijbehorende afstandsbediening eruit gooien en je Smart TV gebruiken zoals deze bedoelt is. Na de kabelaars gaat ook KPN TV aan bieden via CI+.

Nu Digitenne (DVB-T) vrijwel zeker de deur uit gaat, heeft KPN een nieuwe TV dienst nodig om het gat op te vallen. Natuurlijk is er al interactieve TV van KPN, maar het kan slimmer. Dat gaan ze nu dus doen met behulp van de CI+ kaart.

Met behulp van de CI+ 1.4 standaard en beveiligingssystemen van Verimax, gaat het voor KPN mogelijk worden om TV diensten direct via de CI+ module aan te bieden. De distributie van de beelden zal naar alle waarschijnlijkheid via het internet gaan. Of KPN internet op de COAX gaat zetten (kan binnenshuis) of dat het de LAN/WiFi aansluiting op de TV gaat benutten is nog onduidelijk evenals wanneer de dienst komt. In de tweede helft van 2015 zou de KPN in ieder geval aan het testen gaan.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.