DJI Inspire 1; drone met Hollywood ambitie

DJI is in snel tempo uitgegroeid tot de meest succesvolle drone maker van het moment. Containers vol Phantom drones zijn over de wereld verscheept. Vannacht om 01:30 Nederlandse tijd lanceerde DJI op de Apple manier een nieuw product: de Inspire 1. Deze nieuwe drone is revolutionair op diverse punten. Als je aan gebruikers van de Phantom vraagt wat beter kan, dan wordt aan alle bijna drone dromen voldaan. Op twee na dan.

Apple is voor veel bedrijven een voorbeeld qua product lanceringen. DJI  deed zijn eerste grote pers conferentie op de Apple stijl. Het product is geheim gehouden en opeens is het er. Een revolutionair product. Compleet met de Myth Busters Adam en Jamie op het podium, een wereldwijde weblancering en direct allerlei video’s online. Ook video expert Philip Bloom legt in zo’n filmpje uit wat de Inspire 1 voor filmmakers gaat betekenen.

dji-inspire-1-cNieuwe functies
De Inspire 1 is enkel en alleen gemaakt om mooie beelden vanuit de lucht te filmen. Het landingsgestel trekt in bij opstijgen en klapt automatisch uit bij landen. De software is op diverse punten verbeterd. De camera filmt 4K beelden en zend live beelden naar de grond in HD. De Inspire 1 kan door twee mensen bestuurd worden. De ene vliegt en de andere bedient de camera. Deze kan 360 rond draaien en van horizon tot recht naar beneden filmen. DJI kondigde ook kort speciale software voor kaartmakers aan. Zo wordt deze drone niet alleen geschikt voor filmers, maar ook archeologen, stedenbouwkundigen, agrariërs en ga zo maar door.

dji_inspire_1_1097099Uniek is de mogelijkheid om met de Inspire 1 ook binnen, zonder gps, stabiel te vliegen. Optische en geluidssensoren maken dit mogelijk. Eigenlijk dus goed afgekeken van de Parrot drone. De ontwikkelingen gaan nu wel heel snel in drone land. De Inspire 1 is daar op voorbereid volgens DJI. Het systeem is modulair en het is dus wel zeker dat we binnen een half jaar bijvoorbeeld een nieuwe gimbal, camera, video stream- of navigatie module kunnen kopen.

dji-inspire-1-aBedenkingen
Is alles rozengeur en maneschijn? Nee! DJI heeft een pracht product gemaakt met de Phantom en waarschijnlijk de Inspire 1. De eerste modellen hadden nogal vaak last van wegvliegen. Een storing in de software of navigatie en je bent je drone kwijt. De nieuwste Phantom Vison2+ is qua zendbereik zo afgeknepen dat je niet hoger dan 100 meter kan vliegen. Telkens raakt de controller de drone kwijt en treed gelukkig het fly-home-systeem in werking. Ook heeft de Vision 2+ nu zes satellieten nodig voordat deze veilig de lucht in kan. Al deze nadelen hoor je nergens omdat vliegers niet vol trots vertellen over neergestorte of weggevlogen drones. De winkelier zal je evenmin waarschuwen voor de technische tekortkomingen in de Europesche modellen of de continu wijzigende wetgeving.

Testvlucht GadgetGear
DJI staat niet bekend als scheutig met review producten. Elke drone hebben we tot op heden moeten kopen voor de test. Gelukkig bleek marktplaats ook weer een plek om er goed vanaf te komen 😉 Wie weet dat ditmaal we geluk hebben. Zodra we ervaring met de Inspire 1 hebben, kan je dat hier lezen. Ondanks de zorgen over Europees geknepen reikwijdte kunnen we niet wachten met de Inspire 1 te vliegen en vooral te filmen.

Twee wensen
De DJI Inspire 1 heeft eigenlijk alles wat je zou wensen. Ready-to-fly, professioneel inzetbaar door twee controllers, volledig rondom zicht door inklappend landingsgestel en 360 graden draaiende camera, hd live streaming beeld voor opslag op lokale media of zelfs live uitzending, een 4K camera, nieuwe software en ultra licht en makkelijk mee te nemen. Het enige wat we hopen is dat bereik en betrouwbaarheid nu echt zijn wat telkens beloofd wordt en dat de beloofde ‘follow-me’ functie heel snel komt. Dan kan je eindelijk jezelf  filmen op ski’s, fiets, motor of boot. Nu hopen  dat de wetgever het idee over regelgeving in dit artikel oppakt. Zo wordt drone vliegen echt veiliger en controleerbaar. De drone trend is niet te stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.