Verbond van Verzekeraars verduidelijkt regelgeving drones

Nu drones steeds goedkoper worden, duiken ze steeds vaker op. Doordat de camera’s in drones de kleine vliegtuigen en helikopters onderscheiden van de wereld van de modelbouw, is het handig om te weten wat je nou wel of niet met je drone mag doen. Het verbond van verzekeraars komt daarom met een speciale folder.

In de folder Zicht op drones heeft het verbond van verzekeraars in hoofdlijnen uiteengezet wat je nou wel of niet met je drone mag doen. Daarbij is het met name belangrijk om te weten dat er verschillen zijn in het privé gebruik van drones en het gebruik van drones als bedrijf. Voor beroepsmatig gebruik gelden veel strengere regels en vragen een andere dekking in de verzekering. Voor privé gebruik zal veelal de reguliere aansprakelijkheidsverzekering voldoende dekkend zijn. In alle gevallen is vliegen boven bebouwing niet toegestaan. Dat de term bebouwing vrij interpreteerbaar is, dat laat encyclo ons zien.

Download de brochure zicht-op-drones-2014.pdf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.