Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Bluelounge Sanctuary4 (Laadstation)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge capaciteit
  • Strak design

THE BAD

  • Kabelmanagement kan beter

Er zijn al heel wat laadstations, maar met de Sanctuary4 probeert Bluelounge een verschil te maken. Al is het maar doordat het laadstation een maximale capaciteit heeft van 4 ampère waardoor je twee smartphones of tablets op vol vermogen kunt laden.

Unboxing

BlueLounge levert de Sanctuary4 standaard met één micro-USB kabel. Het gaat om een korte kabel van 20 centimeter die van een coating van stof is voorzien.

Bluelounge-Sanctuary4-Unboxing

Kabels

Wil je meer kabels, kun je micro-USB, 30-Pins en Lightning kabels bijbestellen. In de doos zit een mooie kortingscoupon. Zo stel je zelf je kabelmix samen, maar je bestaande USB kabels mag je natuurlijk ook gewoon gebruiken. Helaas heeft Bluelounge niet nagedacht over cable managment bij gebruik van langere kabels. Waar de Leitz Complete multi-charger en de Converge ruimte hebben om kabels op te rollen, moet je hier iets creatiever zijn. Gelukkig is er wel een zee van ruimte onder de klep van de Sanctuary4.

Bluelounge-Sanctuary4-Kabels

De Sanctuary4 kent twee uitgangen voor de kabels. Voor zit een sleuf waar ze mooi langs kunnen lopen en ook middenboven zit een gat. Dit is speciaal voor tablets bedoelt.

Tablets

Voor tablets zit een beugel aan de achterkant van de Sanctuary4 waardoor deze overeind kunnen worden gezet. Daarmee verdwijnt de USB plug dus in het gat. Dit is vergelijkbaar met hoe The Converge van Quirky dit oplost. Helaas is er alleen niet gedacht aan iets om te voorkomen dat het snoer bij het lospluggen terug door het gat valt. Dit gebeurt weleens.

Bluelounge-Sanctuary4-Tablet

Het plateau waar je smartphone en andere gadgets op liggen is hoog genoeg voor grotere smartphones als de Xperia Z3, maar kan wat krap worden bij gebruik van een Galaxy Note. Let hier even op wanneer je, net als mij, een fan bent van grote displays.

Capaciteit

Ik noemde 4 ampère al als de maximale laadstroom die de Sanctuary4 aan een USB apparaat kan leveren. Hoeveel ampère een apparaat krijgt bepaalt het systeem zelf op basis van wat het apparaat aan kan. Er zijn vier USB poorten die je kunt benutten. Ideaal dus voor jouw tablet, smartphone, smartwatch en fitness tracker.

Conclusie

Net als bij vele andere laadstations probeert de Sanctuary4 van Bluelounge een slimme en simpele laadmethode voor al je apparaten aan te bieden. Dit lijkt prima te lukken. De capaciteit van de Sanctuary4 is dik in orde. Het zijn alleen kleinigheden als het terugvallen van de kabel in het gat middenboven die nog net iets te onhandig zijn. Verder kan ik zeggen dat de Sanctuary4 één van de betere op de markt is.

Beschikbaarheid

De Sanctuary4 is er met een witte, of zwarte rand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.