Logo GadgetGear.nl
Foto van Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Rolfstone Focus

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • 100 uur batterijduur
 • ANC
 • Mooi geluid
 • Draagcomfort
 • Ambient Mode
 • Handsfree bellen

THE BAD

 
Rolfstone is een Nederlands bedrijf. Ideaal, want dat houd de lijntjes kort voor klanten. Door zelf betrokken te zijn bij de productie, weten ze de prijs laag te houden, zonder concessies te doen in kwaliteit. We gaan dit testen met het paradepaardje van Rolfstone, De Focus!

Unboxing

We krijgen de Focus binnen in een fraaie, strak gesealde doos. Wanneer deze geopend is, wordt je verwelkomt door een mooie hardcase. Hierin zit de koptelefoon en oplaadkabel. Verder wordt de Focus geleverd met erg veel documentatie.

Design

De Focus heeft een strak uiterlijk. Er wordt gecombineerd met mat, en glanzende zwarte onderdelen. Samen met de subtiele bestickering geeft dit alles samen een professionele look. De rechterkant is de bedieningskant waar een touchpad in is verwerkt. Vervolgens zit er een knop op deze schelp om van Mode te veranderen en ook een aan/uit knop.

 

Specificaties

 • Lichtgewicht 220 gram
 • Afspeelduur met ANC aan: 70 uur
 • Afspeelduur met ANC uit: 100 uur
 • Quick charge: 10 minuten laden is 2 uur luisteren
 • USB-C
 • Touch swipe bediening
 • Ambient mode: luister naar de omgeving dmv ingebouwde microfoons
 • Siri / Google Assistant

Gebruikservaring

Om te beginnen bij het begin zit de Focus aangenaam over de oren heen en sluit goed af. De mogelijkheid om over te schakelen naar een andere modus is echt een fijne feature. Tijdens een fietsrit schakel ik Ambient mode in, zodat ik muziek kan luisteren én het verkeer nog goed kan horen. Over veiligheid is dus óók nagedacht. Met de ANC aan worden ongewenste geluiden weggefilterd, en ik moet zeggen dat de Focus hierin erg goed presteert. Deze modus is sterk af te raden in het verkeer uiteraard. Het Touchpad van de koptelefoon werkt goed. Ik ben er snel aan gewend en swipe door mijn playlist heen alsof ik nooit anders gedaan heb. Wat de Focus onderscheid van zijn concurrenten is de batterijduur. Deze is ongekend. Zelfs met ANC aan is dit namelijk 70 uur! En zonder ANC maar liefst 100 uur. Dat is serieus lang.

Conclusie

Ik heb de Focus nu ruimschoots getest, en kan niets anders zeggen dat dit een erg fijn product is met een hoop goede features voor een koptelefoon in deze prijsklasse. Je krijgt erg veel voor je geld. En zoals vermeld mocht er iets mee zijn, wordt dit snel geregeld vanwege de korte lijntjes. Het geluid van de Focus is mooi. Niet zo’n overdadige Bass, maar prima uitgebalanceerd. Dit alles en dan zit ook nog eens een handige opbergcase bij. Ik ben om. Focus……you rock!

Rolfstone Focus kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.