Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Quirky Converge Laadstation

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi stukje design
  • 0.3 Ampère laadstroom
  • Voldoende ruimte om kabels weg te werken
  • Voldoende ruimte om gadgets op te laden

THE BAD

  • De witte LED is wel heel fel
  • Niet als echte USB hub te gebruiken

Ik ben een groot fan van makkelijke manieren om apparaten op te laden en snoeren te laten verdwijnen. Nu zijn ze daar bij Quirky ook groot fans van een opgeruimd bureau of nachtkastje en hebben ze daarom het Converge laadstation bedacht.

Unboxing

In de doos van de Converge vinden we de Converge, een overbodige handleiding en een netstroom adapter. Zoals je op de foto ziet is het een model voor het Verenigd Koninkrijk. Onze leverancier, MobileFun, leverde daarom een losse verloopplug mee. Omdat deze niet tot de standaard uitrusting behoort, hebben we deze niet op de foto gezet.

Quirky Converge Unboxing

Design

Bij Quirky draait alles om design. De keuze voor wit plastic is wat mij betreft slim omdat het minder gevoelig is voor stof. Daarnaast zien de ronde vormen er zeer netjes uit en passen deze goed bij de hedendaagse gadgets.

In de Quirky zie je een aantal sleuven zitten. Hier steek je adapterpluggen en snoeren doorheen. Het grijze rubber zorgt ervoor dat ze netjes op hun plaats blijven zitten. In de ‘vouw’ van de Converge is ruimte gemaakt om kabeltjes op te rollen zodat deze uit het zicht blijven.

Quirky Converge Zijkant

Aan de voorkant zit een grote, brede LED. Deze schijnt wit om aan te geven dat de Converge stroom krijgt. Dit had wat mij betreft niet gehoeven. Al is het maar omdat de LED behoorlijk fel is. Op een kantoor is dat geen probleem, maar voor een slaapkamer, toch een beetje dé laadplek voor gadgets, is dit iets te fel. Jammer.

Technisch

De Quirky Converge beschikt over 0.3 ampère aan laadstroom. Apple vraagt voor haar iPhones en iPad’s minimaal 0,1 ampère om snel te kunnen laden. Effectief kun je dus drie Apple producten kwijt. De laadstroom wordt in totaal verdeeld over die USB poorten achterop de Converge. Je kunt dus vier gadgets tegelijk laden.

Quirky Converge USB

Conclusie

De LED op de voorkant is te fel voor gebruik in de slaapkamer. Ik had graag een schakelaar gezien waarmee ik deze uit kan schakelen. Ook is het jammer dat je de Converge niet als volledige USB hub voor de Mac of PC kunt gebruiken. Dat zou handig zijn geweest op het bureau. Buiten dat, voldoet hij aan de verwachtingen en ben ik blij dat ik op een georganiseerde manier mijn gadgets van stroom kan voorzien.

Quirky Converge Packshot

Beschikbaarheid

De Quirky Converge werd geleverd door de MobileFun mobiele accessoireshop waar deze €49,99 kost.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.