Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Bluelounge Kii (USB kabel)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Flexibel materiaal
  • Klemt goed

THE BAD

  • Je moet voldoende ruimte aan de sleutelbos hebben.

Handige Micro-USB kabels, we zien ze nog veel te weinig. De PlusUs was lang onze enige favoriet, maar moet de eer vanaf vandaag delen met de Kii van Bluelounge.

Waar de PlusUs is ontworpen voor in de portemonnee, is de Kii van Bluelounge ontworpen voor aan de sleutelbos. De onderkant van de sleutel is los te klikken en daarna als Micro-USB kabel te gebruiken. Natuurlijk is de afstand tussen je laptop en je smartphone of tablet met deze kabel wel wat aan de korte kant. Gelukkig blijkt hij voldoende flexibel om hoogteverschillen op te vangen.

Bluelounge-Kii-Assortiment

Ik noemde de dikte van de Kii al als potentieel nadeel van deze oplossing. Helaas is daar ook nauwelijks omheen te komen. Natuurlijk weten we inmiddels dat het mogelijk is om de oude USB aansluiting terug te brengen naar een millimeter of twee dik en de micro-USB aansluiting hoeft ook niet zo heel veel dikker te zijn. De Kii bevindt zich echter voortdurend tussen scherpe, metalen objecten en de kans is groot dat deze het niet zou overleven. Hoewel een dunner ontwerp comfort zou toevoegen is het dus maar de vraag of je dat echt moet willen.

Kii-Xperia-Z2

Conclusie

Eigenlijk zijn de PlusUs en de Kii niet met elkaar te vergelijken. Beiden hebben een compleet ander doel. Wel is het leuk om te zien hoeveel aandacht Bluelounge aan het design van de Kii heeft besteedt. De Kii is daarmee gewoon een enorm handige gadget die ik tegenwoordig elke dag bij me draag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.