Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de PlusUs LifeLink met 5 sterren.

The Good
  • Flexibel
  • Zeer stevig
  • Leuk design
  • Erg plat
  • Verschillende connectors mogelijk
  • 18CM lengte


Het leven van de smartphonegebruiker gaat lang niet altijd over rozen. Blijk je onverwacht ergens logeren, is de kans groot dat je onvoldoende stroom in je smartphone hebt om de volgende ochtend te halen. Een externe accu is dan leuk, maar die moet je maar net geladen hebben en bij je hebben. De LifeLink is dan iets heel anders. Een uiterst compacte kabel die je gewoon in je portemonnee schuift.

Design

De LifeLink is verkrijgbaar in drie smaken. Hij is er met een 30-pins dock connector voor oude iOS apparaten, met een lightning connector voor nieuwe Apple iOS apparaten en micro-USB voor de rest van de wereld. Ik ontving die laatste.

6 LifeLink with Keys

De LifeLink is ongeveer drie pasjes dik (2,5mm) en bestaat voor een groot deel uit flexibel plastic met aan het ene uiteinde een reguliere USB aansluiting en aan de andere kant een micro-USB aansluiting. De twee worden verbonden met een stugge, rode draad.

2 LifeLink bending

Deze rode draad is een beetje het geheim van de LifeLink. De twee plastic delen zijn namelijk uit elkaar te klikken waardoor je een kabellengte van 18 centimeter tot je beschikking hebt. Een bijkomend voordeel is dat je net als bij een normale kabel de mogelijkheid hebt om het toestel op te pakken terwijl hij met de LifeLink aan je computer verbonden blijft. Iets dat vergelijkbare oplossingen vaak niet bieden.

PlusUs LifeLink Micro-USB Huawei Ascend G700

Wij ontvinden de grijze versie van de kabel, maar PlusUs maakt hem ook in het wit.

Gebruik

PlusUs LifeLink USB connectorJe ziet dat de LifeLink al een beetje gebogen is. Ik heb de LifeLink de afgelopen week dan ook uitvoerig getest. Hij is een tijdje meegegaan in mijn portemonnee, ik heb twee films achter elkaar zenuwachtig de rode teflondraad heen en weer gebogen om te kijken of deze zou breken en ik heb er twee dagen een telefoon aan laten bungelen. Daarbij stak hij in een USB aansluiting van een desktop waardoor hij flink moest buigen.

De LifeLink heeft al deze mishandelingen zonder enige moeite doorstaan en dat maakt LifeLink voor mij een heel bijzondere kabel die voortaan een vast plekje in mijn portemonnee heeft.

Conclusie

De LifeLink begon als een kabeltje voor in nood, maar is bij mij al dagelijks in gebruik. Hij is compact, gemakkelijk mee te nemen en oersterk. Ik wist niet dat ik dit nodig had totdat ik hem ging gebruiken.

11 LifeLink held charging phone

Beschikbaarheid

De LifeLink is nu verkrijgbaar als pre-order voor $24 inclusief verzending naar Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.