QNAP lanceert de TS-x31 personal cloud NAS

Iedereen weet het onderhand. Dropbox is handig, net als Skydrive en al die andere gratis online opslagdiensten die je een gig of vijf bieden. Wil je meer, moet je flink bijbetalen. Met de nieuwe TS-x31 serie NAS systemen komt QNAP met een goedkope oplossing om snel en simpel vele terrabytes beschikbaar te krijgen.

De TS-x31 serie is uitgerust met een chipset die snel genoeg is om basale taken en apps te draaien. Daarvoor is de TS-x31 serie gebaseerd op een dual-core 1,2 GHz ARM Cortex-A9 CPU met 512GB aan werkgeheugen die hard kan werken als het moet, maar verder lekker energiezuinig is. De datasnelheid wordt geklokt op 110MB per seconde leessnelheid en 80 MB per seconde schrijfsnelheid.

Je krijgt de keuze uit 1, 2 en 4 bay modellen. De 2 en 4 bay modellen laten het toe om harddrives in een RAID opstelling te plaatsen. Zo ben je geen data kwijt wanneer een drive uitvalt. Handig en verstandig.

Wil je genieten van streaming media, kun je de offline HD Transcoding software van QNAP gebruiken om streams klaar te zetten. Zo kan je ook met deze wat langzamere hardware genieten van streaming films en series. Verder beschikt de x31 serie over alle bekende QNAP apps.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.