Logo GadgetGear.nl
QNAP TBS-h574TX-i5-16G NASbook
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

QNAP lanceert nieuwe Thunderbolt 4 NASbook voor videoproductie

Met de TBS-h574TX introduceert QNAP een nieuwe desktop NAS op basis van M.2 flashopslag. Hiermee moet de NAS ook ideaal zijn voor videoverwerking op de NAS zelf. Iets dat de Thunderbolt 4 verbinding zal ondersteunen.

Het is een all-flash NAS met ruimte voor vijf E1.S/M.2 PCIe NVMe SSD drives. Voor de snelle verwerking van data, kiest QNAP voor een Intel Core i3 (8 cores) met 12GB of Core i5 (12 cores) met 16GB chipset, afhankelijk van de uitvoering die je koopt.

De reden dat QNAP het een NASbook noemt, is omdat de vormfactor zo compact mogelijk is voor plaatsing bij jouw computer. De NAS is kleiner dan een vel A4 papier.

De behuizing biedt je 2 Thunderbolt 4 aansluitingen, 1 2.5GbE LAN aansluiting, 1 10GB LAN aansluiting 2 USB 3.2 Gen 2 aansluitingen en 1 USB 2.0 Gen 2 aansluiting. Zoals je van QNAP gewend bent, is er ook een HDMI uitgang voor wanneer je media direct vanaf de NAS op jouw TV wilt kijken.

De QNAP TBS-h574TX draait op het QuTS hero ZFS besturingssysteem dat in staat is om beschadigde gegevens te herstellen en ook RAW afbeeldingen doorzoekbaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.