Logo GadgetGear.nl
QNAP TS-216G
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

QNAP lanceert de TS-216G 2-bay NAS

QNAP heeft een nieuwe NAS met twee drive bays gelanceerd. De QNAP TS-216G is wat het merk zelf een ‘upgraded entry-level NAS’ noemt.

De NAS is opgebouwd op een quad core ARM Cortex 55 chipset. Deze cores lopen op 2.0GHz. Welke chipset er precies gebruikt wordt is onbekend, maar de aanwezigheid van een NPU in de chipset geeft het vermoeden dat het om een speler kan gaan die ook in de mobiele markt wordt gebruikt. Op basis van de samenstelling van de chipset vermoeden we dat deze uit de stal van het Chinese MediaTEK zou kunnen komen omdat de A55 cores gecombineerd worden met een Mali-G52 GPU voor grafische taken. De machine krijgt ook 4GB aan werkgeheugen mee. Dit geheugen is in deze NAS helaas niet te vergroten. Datasnelheden liggen bij gebruik van SSD’s net onder de 300MB per seconde. Je kunt met netwerken verbinden op basis van 100M/1G of 2.5G. Je krijgt twee USB 2.0 poorten en één USB 3.0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.