Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC’s nieuwe actioncam en selfie smartphone onthuld

Dat HTC met een eigen alternatief voor de actiecamera’s van merken als GoPro zou komen was al lang geen geheim meer. We zagen hem enkele weken geleden al opduiken. Gisteravond werd deze officieel net al een nieuwe selfie camera.

Re camera

De Re camera van HTC valt op door haar periscoop-achtige vorm. Deze vorm zou weleens de stille kracht achter de camera kunnen worden doordat het gemakkelijk is om hier verschillende houders voor te maken. Daarnaast zal het één van de weinige camera’s zijn die relatief goed hanteerbaar zal zijn bij het filmen uit de hand. Een grip sensor weet bovendien dat je de camera pakt waardoor deze meteen opstart en klaar is voor gebruik.

De Re camera heeft een IPX57 certificering en is daarmee stof- en waterdicht. De waterdichtheid is vooral beperkt tot gebruik in de regen. Voor gebruik onderwater komt HTC met een speciale hoes.

De speciale Re app van HTC stelt je in staat om je smartphone te gebruiken als remote viewfinder. HTC laat gebruikers overigens zelf kiezen of ze de camera met een iOS of Android combineren. Voor beide platformen komen apps. Dit in tegenstelling tot Samsung die de Android apps voor hun accessoires alleen beschikbaar stellen via hun eigen app kanaal en daarmee limiteren aan hun eigen merk.

Filmen doet de Re camera met een ½.3 inch CMOS sensor van 16 megapixel en een 146-graden lens. De 16 megapixel CMOS filmt met een maximale resolutie van 1920×1080 ofwel Full HD. Hoewel merken als Rollei en GoPro op dit moment groots inzetten op 4K video’s, kan de Re camera wel met 120 frames per seconde filmen. Hierdoor zijn mooie slow-motion beelden geen enkel probleem. Foto’s nemen kan natuurlijk ook.

HTC Eye

De Eye is de nieuwe selfie smartphone van HTC. Deze Android smartphone valt op doordat het toestel zowel voor als achter een 13 megapixel camera heeft meegekregen met dual-LED flash. Het toestel heeft een 5,2 inch Full HD display en een quad-core Snapdragon 801 chipset.

Het bijzondere aan de HTC Eye is dat het toestel waterdicht is zonder dat het toestel overal klepjes heeft zitten. De IPX7 certificering staat voor gebruik tot 1 meter onderwater, maximaal 30 minuten. Dit is vergelijkbaar met de Xperia Z toestellen van Sony, maar die hebben wel klepjes. Het toestel is wel van plastic.

Beschikbaarheid

De HTC Recamera ligt ergens in 2015 bij ons in de schappen. Amerika mag hem eind van het jaar al verwachten. De Recamera gaat €229 kosten. De HTC Eye zal al in november in de winkel liggen voor €499.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.